Bonnetje: ‘Ik schrok me rot van wat we uitgeven aan boodschappen’

Guusje (25) en haar vriend komen meerdere keren per week in de supermarkt. Voor deze rubriek zetten ze op een rij wat ze per week uitgeven aan boodschappen en schrokken zich rot.

Het viel tegen: wat je uitgeeft aan boodschappen?
“Ja, ik schrok deze keer echt van het bonnetje. Terwijl ik me niet heb later verleiden in de winkel. Ik denk dat het komt door de bulkweken. Dan zijn veel producten op en daardoor moest ik duurdere varianten kopen dan ik normaal doe.”

Ga je altijd naar Albert Heijn of ook wel eens naar een andere supermarkt?
“De laatste tijd altijd naar Albert Heijn, omdat ik spaar voor ovenschalen en bakvormen. Ik ben niet iemand die naar verschillende winkels gaat, dat kost me te veel tijd en energie.”

Hoeveel tijd ben je wekelijks kwijt aan boodschappen doen?
“Ik denk een uur. We hebben geen vaste routine. De ene keer doe ik het, de andere keer mijn vriend en soms samen. We doen ook nooit weekboodschappen, want we weten van tevoren nooit wie wanneer thuis eet, dat wisselt zo sterk. Deze bon was voor een halve week. Thuis had ik nog wat dingen op voorraad, dus die staan niet op dit bonnetje.”

Hoeveel geef je normaal gesproken ongeveer per week uit aan boodschappen?
“Zo’n € 80. Ik koop veel in de bonus, dat scheelt. Al moet je ook weer niet alles kopen omdat het in de bonus is, alleen als je het echt nodig hebt. Het helpt ook om later op de dag te gaan, want dan heb je meer kans op een 35% korting-sticker.”

Zijn jullie met z’n tweetjes thuis?
“Ja, en de kat eet soms een hapje mee.”

Hoe pak jij boodschappen doen aan?
“Ik kijk eerst in de Albert Heijn app wat in de bonus is, aan de hand daarvan bedenk ik welke gerechten we die week eten. Ik maak ook een boodschappenlijstje in de app, zodat ik weet wat ik moet kopen en meteen zie hoe duur het wordt. Misschien een beetje gek, maar als ik boodschappen in de kar leg, categoriseer ik die. Dus ik leg bij elkaar wat bij elkaar hoort. Een stapeltje met het avondeten voor woensdag, een stapeltje met het ontbijt, enzovoorts.”

Klinkt alsof je er plezier in hebt.
“Oh ja, boodschappen doen is echt mijn holy grail. Het is zo ontspannend en heerlijk. Lekker langs de rekken lopen, producten bekijken en vergelijken. Oordopjes in met een fijn luisterboek of een podcast en gaan met die banaan.”

Waar geef je onnodig veel geld aan uit in de supermarkt?
“Frisdrank en water. Zelf drink ik graag spa rood uit flesjes en ik ben groot verbruiker van Cola zero. Dat laatste koop ik trouwens bij een groothandel en niet bij de supermarkt. Ik heb het ook niet meegerekend in het boodschappenbudget. Verder laat ik me wel eens verleiden door lekkere dingen, ik ben een echte zoetekauw en gooi dan toch nog chocolade of kruidnoten het wagentje in.”

Wat is je ultieme budget recept?
“Niet echt een recept, maar wel een tip: de restjes opmaken. Trek de vriezer open en wees niet zo kieskeurig. Aardappels met witte bonen en een vega schrijf is een prima maaltijd. Ik heb ook wel eens dat ik denk pastasaus te ontdooien en dan blijkt het soep te zijn. Nou ja, dan doe ik er een beetje vermicelli in en eet ik er een boterham bij. Ook lekker!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop