Bonnetje: “Wij kopen alleen lekkere dingen als er bezoek komt”

Sanne (23) en haar vriend vinden een bewuste levensstijl belangrijk. Ze snoepen bijna niet, eten gezond, hebben een strakke planning voor de boodschappen en denken aan het milieu. Zo blijven ze binnen een budget van € 40 met hun wekelijkse boodschappen. 

Vertel eens iets over de boodschappenbon die je hebt geüpload? 
“Deze bon is vrij gemiddeld. We doen altijd boodschappen voor een week. Ik kijk eerst goed naar de voorraadkast en vriezer. Zoals je ziet eten we geen vlees. De aanbiedingen die je op de bon ziet zijn van vis en vegetarische balletjes die we dan in de vriezer doen. Zo zijn we weinig geld kwijt aan vleesvervangers en vis.”

Hoeveel ben je wekelijks kwijt aan boodschappen? 
“Dat ligt elke week rondom de € 40. Soms zijn we iets duurder uit, omdat we dan ook verzorgingsproducten kopen bij de drogist. Verzorgingsproducten kopen we apart bij het Kruidvat, maar wel altijd met een goede aanbieding. Ook hier alleen wat we echt nodig hebben. Ik koop bijvoorbeeld nooit bodylotion om mezelf te verwennen, maar alleen als ik een droge huid heb.” 

Voor wie doe je boodschappen?
“Wij eten hier met zijn tweeën van, mijn vriend en ik.”

Omschrijf eens hoe je boodschappen doet?
“Eens per week, dus. Ik maak een maaltijdplanning en probeer nog twee keer in de week een dubbele portie te maken om in te vriezen. Vaak is dat pasta, chili sin carne of nasi. Ik haal dus gemiddeld voor vijf dagen avondeten in huis, de andere dagen eten we uit de vriezer. Vaak hebben we ook nog wat liggen, waardoor we bijvoorbeeld alleen wat groenten bij hoeven te halen. Brood bakt mijn vriend zelf, want dat is verser en vinden we lekkerder. Het meel dat we daarvoor nodig hebben kopen we ook van dit budget. We slaan dit groot in met flinke korting bij een andere winkel en dus niet bij de supermarkt.”

Het klinkt alsof het strak gepland is. Is er nog ruimte voor spontaniteit? 
“We hebben altijd een diepvriespizza liggen voor als het onverwacht anders loopt. Heel af en toe halen we wat fris, alcohol en lekkers, maar dat doen we alleen als we vrienden over de vloer krijgen. Voor onszelf vinden we het niet nodig, we zijn gewoon niet van die snoepkonten.”

Waar geef je af en toe onnodig geld aan uit? 
“Ik houd me altijd strak aan het lijstje, maar mijn vriend pakt nog wel eens pasta van een A-merk. Zonde vind ik, je betaalt veel meer en het verschil proeven we niet.”

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen? 
“Dat is als eerste de strakke maaltijdplanning en we bekijken ook altijd de bak met aanbiedingen. In het begin kwam ik nog wel eens in de verleiding om daar allerlei dingen uit mee te nemen die we normaal niet eten. Maar nu haal ik er alleen producten uit die we altijd gebruiken. We besparen flink met koopjes uit deze bak. Vaak kost vis minimaal € 5 en met korting maar € 2,50.” 

Wat vind je nog meer belangrijk als het gaat om boodschappen?
“Door minder eten weg te gooien, kun je ook flink besparen. Dat is ook beter voor het milieu, iets wat wij heel belangrijk vinden.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop