Bonnetje: “Online doe ik minder impulsaankopen dan in de supermarkt”

Denise (24) geeft zo’n € 120 per week aan uit aan boodschappen voor haar kleine gezin. Ze doet veel minder impulsaankopen sinds ze online boodschappen doet. Kijk mee naar haar boodschappen bonnetje. 

Vertel eens iets over de boodschappen bon die we hier zien?
“Dit zijn mijn boodschappen van afgelopen week. Zoals altijd bestelde ik deze online bij Albert Heijn. Met deze boodschappen doe ik ongeveer tien dagen, al ga ik tussendoor vaak nog wel even langs de supermarkt om de hoek voor wat verse producten.”

Wat is jouw zwakke punt in de supermarkt?
“Ik ben gevoelig voor aanbiedingen en kocht dan ook lekker Spa water. Ook de Olvarit potjes waren in de aanbieding, die zijn handig voor mijn kinderen voor onderweg of op vakantie. Fruit en groente koop ik meestal op de markt, maar dit keer had ik daar geen tijd voor en koos ik voor gemak.”

Hoeveel geef je gemiddeld per week uit aan boodschappen?
“Zo’n € 120.”

Vertel eens hoe jij boodschappen doet?
“Eerst check ik de voorraadkast en de koelkast. Wat heb ik nog in huis? Zo voorkom ik dat ik thuiskom met blikken kikkererwten en tomaten terwijl ik daar al tien blikken van had staan. Daarna beslis ik wat mijn man en ik gaan eten voor ontbijt, lunch en avondeten. Dit doe ik ook voor mijn dochter van één jaar. Daarna maak ik in de app van de Appie mijn boodschappenlijstje en check ik de bonusaanbiedingen. Ik kies waar mogelijk een goedkoop bezorgtijdslot en klaar is kees.”

Kost online boodschappen doen je veel tijd?
“Nee, helemaal niet. Ik ben er handig in geworden. Online kost boodschappen doen me zo’n 20 minuten. In de winkel zou me dat zeker 45 minuten kosten.”

Laat je je online ook minder verleiden door impulsaankopen?
“Nou.. Ik kom tijdens het online invullen van mijn boodschappen ook allerlei extraatjes tegen. Bijvoorbeeld een lekker kaasje, luxe vleeswaren voor de lunch of duurdere broodjes. Ik heb het niet nodig, want mijn lijstje is al compleet, en toch belandt het wel eens in mijn mandje. Ik doe dus af en toe nog wel impulsaankopen. Maar als ik naar de supermarkt ga, heb ik daar nog meer last van. Dus probeer ik die tripjes zoveel mogelijk te beperken. Sindsdien zijn mijn impulsaankopen dus echt wel minder geworden.”


Wat is jouw fijnste bespaartruc voor de boodschappen?
“Ik kook vaak voor twee dagen. Dat bespaart tijd en ook best veel geld doordat je groter in kunt kopen.”

Ik zie best veel A-merken op je lijstje. Kies je daar vaak voor?
“Ja, omdat ik die lekkerder denk te vinden. Ik weet niet zeker of dat echt zo is of dat het meer een gevoel is. Ik let wel goed op de aanbiedingen op deze A-merken, zodat ik niet teveel betaal.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
“Pasta! De verse pasta en pastasauzen zijn heel vaak in de aanbieding en superlekker. Die sla ik dan vaak ook groots in, want ze zijn redelijk lang houdbaar. Daar hoef je alleen nog wat groentes en eventueel vlees bij te doen en klaar. Niet duur en mega snel.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’