Bonnetje: “Ik hoef niet te besparen op de boodschappen”

Mijke (32) is niet zo van het besparen op de boodschappen. Ze wil vers, gezond en lekker. En daar is haar boodschappenbudget dan ook naar. Kijk je mee naar haar boodschappenbonnetje?

Bescheiden bonnetje, hoor Mijke. Is dat elke week zo?

“Nee, helaas niet. Ik had nog veel voorraad, dus had niet zoveel nieuws nodig. Ik betaal wel altijd extra voor koopzegels. Maar dat verdient zichzelf aan het einde van de rit weer terug.”

Voor wie doe je allemaal boodschappen?

“Ons gezin bestaat uit vier personen. Mijn man en ik, onze zoon van 7 en dochter van 5.” 

Wat is je weekbudget voor boodschappen?

“Ik geef meestal tussen de € 150 en € 175 euro uit per week. Dat bedrag is best hoog omdat onze dochter vanwege medische redenen een vrij streng dieet volgt, waarbij ze geen suiker, gist en zetmeel mag. Met daarbij nog een hele waslijst aan producten die ze zo min mogelijk mag hebben. Dit moet ze zes maanden volhouden om te kijken of het resultaat geeft. Daardoor bestel ik best veel producten bij speciale winkels, zoals suikervrije snoepjes, speciaal brood en cashewnotenpasta. Dat laatste kosten voor één pot al € 11,50. Dat tikt dus behoorlijk aan.”

En de rest van de boodschappen? 

“Die bestel ik online bij Albert Heijn. In één keer voor de hele week. Ik bestel die meestal tijdens mijn nachtdienst, wanneer het toch rustig is. Dat kost me ongeveer een half uurtje. Gedurende de week heb ik al wat dingen in mijn online mandje gezet. Bijvoorbeeld van dingen die bijna op zijn.”

Waarom kies je voor het laten bezorgen van je boodschappen?

“Ik vind het handig en het zorgt dat je geen onnodige dingen koopt.”

Hoe probeer je de kosten voor boodschappen een beetje in de hand te houden?

“Door lijstjes te maken. Voordat ik onze boodschappen ga bestellen, maak ik een lijst met wat we die week gaan eten. Daar kan natuurlijk best een keer van afgeweken worden. Daarom laat ik meestal één dag in het weekend open. Ik check dan altijd goed wat ik nog in de koelkast en in de diepvries heb liggen. Daarvan kan ik eigenlijk altijd wel een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel zetten. Volgens mijn man ben ik daar echt een expert in.”

Doe je dat om te besparen?

“Niet per se, ik wil niks weggooien. Het hoeft van mij ook echt niet allemaal zo budget. We houden van lekker en gezond eten en kopen ook veelal biologische producten. Vooral bij de slager, kaasboer, bakker en de visboer. We zouden best kunnen besparen door dat niet meer te doen, of anders boodschappen te doen, maar dat doen we niet omdat we het belangrijk vinden om ook echt verse producten te eten.”

Denkt je man daar net zo over?

“Haha, hij bemoeit zich niet zo met de boodschappen. Ik grap wel eens dat als ik hem boodschappen zou laten doen, hij alleen in gangpad 4 komt. Dat is waar alle snoep en koek liggen. Dus neem ik de boodschappen voor mijn rekening.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop