Bonnetje: “Ik heb die 140 euro per week echt nodig voor boodschappen”

Suzanne (39) haalt haar boodschappen bij drie verschillende winkels. En ze maakt een planning voor de wekelijkse maaltijden in een speciale planner. “Op die manier geef ik echt een stuk minder uit.”

Vertel Suzanne, wat is de wekelijkse schade ongeveer?

“Wij geven gemiddeld zo’n € 140 per week uit aan boodschappen.”

Maar er staat maar € 52 op de bon die je instuurde?

“Dat klopt. Dit is de bon van wat ik bij de Albert Heijn heb gekocht. Daarnaast ga ik altijd nog naar de koopman, zo noem ik dat, voor groente, fruit, eieren en kaas. Ook ga ik nog naar de Aldi.”

Waarom ga je naar drie verschillende winkels voor je boodschappen?

“Zodat ik overal het voordeel kan hebben van goede aanbiedingen. Ik doe één keer in de week boodschappen en pluis dan alles heel goed uit. Ik maak een lijst en schrijf op wat ik het beste waar kan halen. Zelf haal ik veel voordeel uit de bonusaanbiedingen en ben ook fan van 35% korting stickers, zeker voor producten die nog een paar dagen houdbaar zijn. Sommige dingen, zoals de kaas, haal ik gewoon waar ik ze het lekkerste vind, dat is in dit geval bij de koopman.”

Duurt boodschappen doen niet heel lang wanneer je naar drie verschillende plekken gaat?

“Het kost me ongeveer 2 uur per week. Ik vind dat prima. Ik kom trouwens ook wel eens bij de lokale toko. Dat vind ik ook een goede budgettip. De plaatselijke Turkse supermarkt of toko heeft vaak mooie en goede producten voor weinig geld. Je betaalt er vaak veel minder voor dan bij de supermarkt.”

Je geeft € 140 per week uit, hoeveel monden eten er mee? 

“We zijn thuis met zijn vieren. Ik, mijn man Peter en onze twee dochters van 10 en 7 jaar oud.”

Ben je tevreden met hoeveel je nu uitgeeft?

“Het is in ieder geval een stuk minder dan wat ik voorheen uitgaf. Eerder deed ik boodschappen zonder vooraf na te denken over wat we die week gingen eten. Ik nam gewoon van alles mee en dacht: ik kijk thuis wel wanneer ik wat eet. Met als gevolg dat ik soms groente weg moest gooien. Zonde! En natuurlijk betaalde ik op die manier veel te veel. Ik kan je niet vertellen hoeveel precies, maar het scheelde flink.”

Hoe plan je je maaltijden nu?

“Ik maak een lijstje in een speciale meal planner. Zo weet ik precies wanneer ik wat eet en zo gooien we eigenlijk niets meer weg.”

Wat vind jij super verleidelijk in de winkel?

“Lekkere dingen. Zeker als het bijna weekend is. Lekker op de bank voor de buis met wat lekkers bij de koffie. Worstje, kaasje. Daar moet ik echt mee oppassen, anders geef ik er veel te veel geld aan uit.”

Wat is jullie favoriete budgetrecept?

“Als het geld bijna op is, maak ik graag wok noedels met kip, paprika, spinazie en oestersaus. Niet duur en zó lekker.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!