Bonnetje: “Ik haal in één keer boodschappen voor een hele maand”

Priya (27) maakt een maaltijdplanning voor twee weken. En doet zelfs elke maand boodschappen voor vier weken. Het helpt haar om de boodschappen betaalbaar te houden. En met een budget van € 65 per week lukt dat goed.

Wat is er bijzonder aan jouw boodschappenbon?

“Dit zijn de boodschappen voor een maand. De bon is niet compleet, omdat ik het anders niet op één pagina kreeg. Wat er niet op staat is vooral vis, vegetarisch gehakt en burgers. Die vries ik in. Ook sloeg ik een voorraad verschillende soorten pasta in. Meestal ben ik aan deze houdbare producten zo’n € 120 per maand kwijt. Dat is deze keer wat hoger omdat ik onze voorraad kruiden heb bijgevuld. En omdat de prijzen in de winkels echt zijn gestegen. Het totaalbedrag staat wel op de bon.”

Hoe vul je deze houdbare producten dan aan met verse spullen?

“Alleen de verse producten haal ik wekelijks. Zo kan ik houdbaar en vers met elkaar combineren en er een lekkere maaltijd van maken.”

Wat ben je dan gemiddeld per week kwijt aan boodschappen?

“Zo’n € 65 alles bij elkaar, dus vers en houdbare producten samen.”

Hoe wordt er bij jou thuis gegeten? 

“We zijn thuis met zijn drieën. Mijn man, mijn 2-jarige zoon en ik. We houden ervan om nieuwe recepten en combinaties te maken. Er komt dus zeker niet elke keer hetzelfde op tafel. Zoonlief en ik eten vaak vegetarisch. Ik drink zelf ook geen melk, alleen sojamelk.”

Ik vind het zo knap dat je boodschappen doet voor een maand. Hoe plan je dat allemaal?

“Ik maak een maaltijdplanning per twee weken. Op basis daarvan haal ik dus in één keer alle houdbare spullen en per week de verse ingrediënten. Ook inventariseer ik elke maand wat er aangevuld moet worden. Bijvoorbeeld schoonmaakartikelen of wc-papier. Voor de verse spullen ga ik één tot twee keer per week naar de Albert Heijn. Dan haal ik vers fruit, groente en brood en af en toe wat lekkers voor erbij.”

Hou je je netjes aan je eigen maaltijdplanning?

“We houden ons vijf dagen per week aan het menu dat ik samenstelde. Op zaterdag eten we meestal bij familie of gaan we uit eten. Op zondag is het alles-mag-dag. Dan bepaalt onze 2-jarige zoon meestal wat er op tafel komt. Dit kan pannenkoeken zijn, maar ook broccoli. We laten ons door hem verrassen.”

Is plannen jouw manier om boodschappen betaalbaar te houden?

“Ja, een weekmenu werkt heel goed voor ons. Ook dubbele porties koken en die invriezen voor later helpt. Verzorgingsproducten koop ik nooit in de supermarkt, maar in de aanbieding bij de drogist. En natuurlijk nooit met honger naar de winkel, dan gooi je onnodig veel spullen in je kar.”

Gaat er nooit iets mee naar huis wat niet op je lijstje stond?

“Ik heb een zwak voor curry paste pakjes. Ik kan dit op zich makkelijk zelf maken of in de toko halen waar ze goedkoper zijn, maar toch zwicht ik er vaak voor. Ook gevulde koeken zijn een zwakke plek, net als koffietjes uit het koelvak voor de wandeling terug naar huis.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek