Bonnetje: “Op vrijdag bepaal ik wat we de komende week gaan eten”

Michelle (28) heeft € 150 per week te besteden aan boodschappen voor haar gezin van vier. Haar zwaktepunt: kleine flesjes frisdrank. Die kan ze gewoon niet laten liggen.

Waar haal jij je boodschappen?
“Ik ga voor het grootste deel naar de supermarkt. Maar groente en fruit haal ik bij de groenteloods. Er zit er een vlakbij mijn ouders, waar ik in het weekend toch altijd even langs ga. Dat is flink goedkoper dan de supermarkt. Ik haalde laatst nog een hele krat fruit en groenten, van watermeloen tot aardbeien, blauwe bessen en Pink Lady appels, en was € 13 euro kwijt. Ik weet zeker dat dat veel goedkoper was dan als ik dat allemaal bij de supermarkt had gekocht.”

Geen vlees en brood op je lijstje?

“Dat klopt. Ik haal vlees bij de slager en brood bij de bakker. Dat is niet goedkoper, wel écht lekkerder.”

Hoeveel geef je per week uit aan boodschappen?
“Zo’n € 150 per week.”

Wat is de samenstelling van je gezin?
“Wij eten thuis met zijn vieren. Mijn man, twee kinderen van 2 en 4 jaar en ik.”

Hoe pak jij boodschappen doen aan?
“Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Ik hou ervan. Op vrijdagmiddag ga ik bepalen wat we de komende week gaan eten. Ik noteer dat allemaal in mijn telefoon, per dag. Alle ingrediënten die ik nodig heb zet ik op mijn boodschappenlijstje. Daarna check ik mijn voorraad. Wat hebben we nog? Soms kan ik dan dingen van mijn lijstje alweer wegstrepen omdat we het nog in huis hebben.”

Kijk je goed naar de aanbiedingen?
“Ik kijk er wel naar, maar het is niet allesbepalend. Ik heb zelf in september een maagverkleining gehad en moet ook goed opletten dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. Dat is belangrijker dan besparen op dit moment. Ik ben ook wel kritisch op aanbiedingen, hoor. Soms zie ik aanbiedingen waarbij je de tweede met korting krijgt, maar dan scheelt het amper wat. Of is één grotere verpakking alsnog goedkoper.”

Hoe probeer jij te besparen op je boodschappen?
“Ik ga zoveel mogelijk zonder kids naar de winkel. Als ze meegaan ben ik altijd duurder uit. Ze willen graag verpakte kinderkoekjes. Die haal ik altijd bij Kruidvat, daar zijn ze goedkoper. Ik zou iedereen adviseren om te kijken waar producten die je vaak haalt het goedkoopst zijn. Ik bespaar bijvoorbeeld best veel geld door groenten en fruit inderdaad niet bij de winkel te halen, maar bij de groenteloods. Die heb je niet overal in het land, maar vast wel iets wat erop lijkt.”

Wat is jouw zwakke plek. Oftewel: wat belandt wel eens ongepland in je karretje?
“Kleine flesjes frisdrank. Ik koop bijna wekelijkse kleine flesjes Ice Tea Green, Crystal Clear of Spa. Dat zou ik anders kunnen doen. Bijvoorbeeld eigen flesjes vullen vanuit een groter pak.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop