Bonnetje: “Ik gebruik slimme trucjes om te besparen op de boodschappen”

Sanne (36) haalt haar boodschappen bij verschillende winkels en kiest regelmatig voor gemak door het bestellen van maaltijdboxen. Met haar eigen besparingsmethodes komt ze niet boven de € 125 per week uit voor het gezin. 

Wat is er bijzonder aan jouw boodschappenbon?
“Wat direct opvalt aan deze bon zijn de 10 pakken melk die erop staan. Die bestel ik elke week, want we gebruiken het voor de cappuccino’s en de ontbijtshakes. Mijn man drinkt het ook veel tussendoor. Verder waren de wekelijkse kosten iets hoger door de schoonmaakmiddelen. Meestal let ik daarvoor op reclames. Alleen had ik deze week niet de tijd om dat uit te zoeken.”

Hoe wordt er bij jou thuis gegeten? 
“Ik woon samen met mijn man en zoontje van drie. Hij eet bijna altijd met ons mee, maar is nog niet de beste eter. Het liefst eet hij elke dag pasta met tomatensaus. Dat maakt het af en toe lastig om creatief te zijn. Daarom bestel ik regelmatig de maaltijdboxen. Hierin zit altijd wel iets wat we alle drie lekker vinden. Als mijn man en ik een avondje weg zijn komt er een avondoppas. Dat was deze week het geval en daarom staan er twee diepvriespizza’s op de bon.”

Hoe doe jij je boodschappen? 
“Mijn basisboodschappen bestel ik online via Picnic. Deze winkel is fijn voor mij, omdat ze boven een bedrag van € 35 gratis bezorgen. Naast de online bestellingen gaan wij nog een of twee keer per week naar de bakker en groenteboer. Af en toe bestel ik maaltijdboxen. Dan hoef ik zelf niet zoveel na te denken over het avondeten en dat scheelt weer veel tijd.” 

Hoe zorg je ervoor dat alles binnen je budget blijft?
“Schoonmaakmiddelen, luiers en drogisterijartikelen koop ik bijna altijd in de aanbieding. Of ik haal ze in Duitsland als we straks op vakantie gaan. Verder probeer ik op de maaltijdboxen geld te besparen door regelmatig te wisselen van aanbieder. Als je een tijdje niet bestelt, dan krijg je vaak weer een kortingscode. Verder bespaar ik op groenten door ze niet voorgesneden te kopen, dus een krop sla in plaats van twee zakjes gesneden sla. Zo heb ik nog wel meer van die trucjes waardoor we binnen het budget blijven.” 

Welk budgetrecept kun je met ons delen? 
“Ik heb niet een specifiek gerecht. Wel heb ik mijn kast volstaan met kruiden om aan mijn gerechten toe te voegen, zodat ik geen pakjes en zakjes hoef te kopen. Het is goedkoper, gezonder en veel lekkerder. ” 

Wat maakt dat je weleens boven je boodschappenbudget uitkomt?
“Als we met elkaar naar de supermarkt gaan verdwijnen er onnodige producten in het karretje. Zelf kan ik gevoelig zijn voor de non-food producten bij de Lidl, dus die gangpaden sla ik meestal over. Ik vind daar altijd wel iets leuks tussen. Bij een verjaardag bespaar ik ook niet op gebak en laat ik dit altijd door de bakker samenstellen. Ook aan brood geven we veel geld uit, maar dat eten we gewoon vaak en zou ik ook niet anders willen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek