Bonnetje: “Gewoon simpel eten is dé manier om op je boodschappen te besparen”

Michelle (38) blijft met haar grote gezin keurig binnen haar boodschappenbudget van € 120 per week. Ze geeft haar gouden tips om te besparen op de boodschappen en deelt haar bonnetje.

Vertel eens wat over je boodschappenlijstje van deze week?
“Dit is een typisch lijstje voor ons. We zijn met zijn zessen thuis. Mijn man, ik en onze vier kinderen met leeftijden tussen de 4 en 13 jaar. We eten simpele gerechten, dus mijn boodschappen zijn ook simpel.”

Geen avocado’s en havermelk voor jou?
“Haha, nee.”

Hoe plan jij je boodschappen?
“Ik maak elke week een maaltijdplanning. Wat gaan we wanneer eten? De eerste dagen eten we verse groenten en de laatste dagen van de week komen de groenten uit de diepvries, of warmen we kliekjes op of vullen die aan. Op basis van mijn weekplanning maak ik een boodschappenlijstje op mijn telefoon.” 

Doe jij altijd op dezelfde manier boodschappen?
“Ja. Ik ga zelfs altijd op dezelfde dag naar de winkel: woensdag. Dan ga ik naar de Appie, die zit bij mij in het dorp. Ik loop een vaste route door de supermarkt. Die is altijd hetzelfde. Mijn telefoon met daarop mijn boodschappenlijstje houd ik in mijn hand terwijl ik de winkel door ga. Eens in de twee weken ga ik naar Aldi om daar wat spullen te halen die net wat goedkoper zijn of die ik daar gewoon liever haal.”

Wat is je budget voor een week?
“Ik geef mezelf een weekbudget van € 120. Daar red ik het wel mee.”

Best knap, met zo’n groot gezin. Heb je tips?
“Houd je gerechten simpel. Ik heb ongeveer 20 gerechten die ik afwissel. Ik haal ook altijd de goedkoopste versie van producten, tenzij het A-merk echt veel lekkerder is. Zoals ik dat van pizza vind, al eten we dat niet zo vaak. Ik maak ook graag gebruik van de Bonus Box van Appie. Daarin krijg je persoonlijke bonus-aanbiedingen. Met korting op producten die je vaak eerder al eens kocht. Daar maak ik graag gebruik van.”

Wat is dan jouw perfecte budget-recept?
“Eigenlijk zijn al mijn gerechten wel budget, maar een van de favorieten bij ons thuis is mijn nachoschotel. Daarvoor heb je nodig: 1 blik mais, 1 blik kidneybonen, 1 blik zwarte bonen in chilisaus, 300 gram half om half gehakt en wat nacho chips en salsa. Die laatste twee producten haal ik uit het chips vak. Daar is het een stukje goedkoper dan de varianten die in het vak bij de exotische maaltijden liggen.”

Hoe maak je het dan?
“Ook weer lekker simpel. Bak de gehakt gaar. Voeg de inhoud van de blikjes samen, salsa erbij en doet het, met het gehakt, in een ovenschaal. De nacho’s leg je er bovenop. 15 minuten op 160 graden en het is klaar. Iedereen thuis vindt dit lekker.”

Is er helemaal niks in de supermarkt waar je onnodig veel geld aan uitgeeft?
“Eerlijk? Ik kan eigenlijk geen product bedenken. Wat ik wel doe is soms producten kopen die in de aanbieding zijn, omdat ze in de aanbieding zijn. Terwijl achteraf blijkt dat het B-merk alsnog goedkoper is. Mijn tip is dus: blijf vergelijken. Ook geef ik te vaak geld uit aan wijn. Ik vind een glaasje of twee lekker, maar daarna staat zo’n fles altijd op het aanrecht weg te kwijnen. Dat weet ik van mezelf en toch neem ik geregeld een fles mee. Ach, een mens is niet perfect.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop