Bonnetje: “Door echt lang vooruit te plannen, blijf ik binnen mijn boodschappenbudget”

Carola (30) is een echte planner. Heeft ze over een maand een feestje, dan is ze nu al bezig met de boodschappen daarvoor. Zo blijft ze wel keurig binnen het boodschappenbudget. Ze deelt haar bonnetje én haar bespaartips.

Vertel eens iets over de bon die je instuurde?
“Dit is een heel gemiddelde bon voor ons. We hebben deze week lekker uit de vriezer gegeten, dat doen we vaker. Er zitten dit keer wel wat veel A-merken bij. Die bestel ik vaak alleen wanneer ze in de aanbieding zijn. Helaas staan er ook sigaretten op het lijstje. Ik weet het, slechte gewoonte. We hebben Albert Heijn Premium, waardoor we dubbele zegels sparen en dus ook betalen. Dus die kosten zie je ook terug op de bon.”

Wat is je wekelijkse budget voor boodschappen?
“Ik hou me meestal aan zo’n € 80 per week.”


Voor hoeveel mensen is dat budget?
“We zijn thuis met twee volwassenen en één kind van 1 jaar oud. Ons kind eet gelukkig vrij goed met de pot mee. Luiers zitten trouwens niet in mijn boodschappenbudget, die schaar ik onder een ander potje.”

Vertel eens, heb jij een tactiek voor het boodschappen doen?  “Voorbereiding is alles. Op zondag maak ik een weekmenu voor de komende week. Ik bestel dan meteen alle boodschappen online. Dat wordt dan allemaal op dinsdag bij ons thuis geleverd. Op maandag eten we dan vaak iets uit de vriezer. Op vrijdag ga ik nog even naar de winkel voor wat laatste, verse dingetje voor die week. En ik ga ook altijd even naar de Dirk, waar ze vaak fijne aanbiedingen hebben. Ik ben gek op aanbiedingen en kijk elke week echt uit naar de nieuwe folders, haha.”

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen?
“Plannen! Maar ook grotere porties maken en ze invriezen. Boodschappen laten bezorgen scheelt mij een hoop geld, doordat ik op die manier minder impulsaankopen doe. Ik ben fan van de verspakketten, waarmee je in één keer alles hebt voor een maaltijd. Wij eten hier altijd twee avonden van. Eén portie gaat meteen op, de andere portie gaat de vriezer in. Zo hebben we over een paar weken nog wat lekkers te eten als we een keer niks meer in huis hebben of geen zin hebben om te koken.”

Wat vind je zelf van hoe je boodschappen doet?
“Ik vind eigenlijk dat ik het best goed doe. Ik heb de kosten aardig in de hand en koop niet veel wat ik niet nodig heb.”Voel je dan nooit de verleiding daartoe?
“Jawel, vooral bij koek, snoep en andere zoetigheid. Daarom is het ook beter voor mij en mijn portemonnee om de boodschappen thuis te laten bezorgen.”

Verder nog goede tips?
“Kijk ver vooruit. Als ik bijvoorbeeld over een maand een feestje heb, denk ik nu alvast na over wat ik nodig heb. Ik bestel elke week alvast wat extra’s en zo heb ik tegen de tijd dat dat feestje is, bijna alles al in huis. Zo voorkom je ook dat de week van het feestje opeens wel heel duur is. Je spreidt op die manier mooi de kosten.”

En als het boodschappenbudget nou écht op is, wat eten jullie dan?
Spaghetti met een saus van avocado en spekjes. Maar als ik die niet meer in huis heb, kan het ook zonder.. Ik koop avocado’s in zo’n netje. Die zijn wat goedkoper en met wat ik overhoud maak ik voor een paar dagen een lekkere lunch. Ik zeg het nog maar een keer: vooruitkijken kan echt veel tijd en geld schelen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!