Bonnetje: “Dankzij mijn tactiek zijn de weekboodschappen binnen een kwartier gedaan”

Merel (24) heeft een hekel aan boodschappen doen. Dus ontwikkelde ze een tactiek die ervoor zorgt dat de weekboodschappen binnen 15 minuten gedaan zijn. En dat scheelt nog geld ook.

Een bonnetje voor zo’n € 62 aan boodschappen. Is dit alles wat je nodig hebt in een week?
“Dit is inderdaad onze bon van de weekboodschappen. Ik maak altijd een lijstje op basis van vier maaltijden voor die week. De rest vul ik spontaan in met wat we nog hebben. Maar oké, om eerlijk te zijn smokkelen we ook wel eens. Als we bijvoorbeeld bezoek krijgen, ga ik op vrijdagavond nog wel eens wat lekkers halen.”

Wat is je totale budget voor weekboodschappen?
“Ik probeer binnen de € 70 per week te blijven.”

En wie moeten daar allemaal van eten?
“Ik woon sinds vorig jaar samen met mijn vriend (26) in ons eerste koophuis. Doordeweeks eten we altijd samen. We werken allebei fulltime en hebben nooit zin om na ons werk nog snel boodschappen te gaan doen. Daarom halen we zoveel mogelijk in één keer.”

Vertel, wat is jouw boodschappentactiek?
“Ik heb een vreselijke hekel aan boodschappen doen. Daarom doen we ze op een manier die ervoor zorgt dat we zo kort mogelijk in de supermarkt hoeven te zijn. Elke zondag gaan we samen naar de winkel. Ik maak vooraf thuis een lijstje. Die nemen we mee naar de winkel en eigenlijk wijken we nooit van dat lijstje af. Goed hè?”

Heel goed! 
“Ik vind boodschappen doen stom, maar geniet ervan om op zondag rustig alle folders door te spitten. En aan de hand van goede aanbiedingen te bedenken wat we gaan eten die week. Alle ingrediënten die ik nog niet in huis heb, zet ik op het lijstje. Daarnaast heb ik een standaard lijstje van dingen die we elke week nodig hebben. Zoals yoghurt, havermout, bananen, appels. Die voeg ik nog toe.”

En dan het lijstje doormidden?
“We splitsen de lijst, inderdaad. Ik doe alle groente, fruit en het brood. Mijn vriend pakt de overige dingen. Op die manier staan we elke week binnen 15 minuten weer buiten, met boodschappen voor een hele week. Lekker efficiënt. Ik lijk hierin trouwens absoluut niet op mijn moeder, die graag urenlang alle paden doorloopt. Niks voor mij. Ik word daar hartstikke onrustig van. Ik pak wat ik nodig heb en daarna zo snel mogelijk weg.”

Helpt zo goed plannen ook besparen?
“Dat geloof ik wel. We kopen niets onnodigs en we gooien door onze maaltijdplanning ook nooit eten weg.”

Laat je je in de winkel dan nooit verleiden?
“Heel soms. Vooral door huis- en tuinspulletjes. Zo heb ik laatst 100 vaatdoekjes gekocht voor € 7,50. Totaal onnodig, natuurlijk. Wie heeft er nou 100 vaatdoekjes nodig?”

Waarvan baal je dat het zo duur is?
“Ik heb zelf koemelk allergie. Dat betekent dat ik van veel producten op zoek moet naar een plantaardig alternatief. Die zijn zo duur. Daar kan ik wel eens van balen.”

Stel, de maand is nog niet voorbij maar je boodschappenbudget is al op. Wat eet je dan?
“Dan eet ik lekker bij mijn schoonmoeder. Smakelijk, makkelijk en ook nog eens heel gezellig.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop