Besparen op je boodschappen bij allergieën doe je zo

Hoe houd je je boodschappen betaalbaar als je met allergieën rekening moet houden? Wij geven tips.

Boodschappenexpert Minke beantwoordt iedere week een vraag van een lezer. Deze keer gaat de vraag over boodschappen doen en rekening houden met allergieën.

Vraag van deze week: “Bij ons thuis moet ik rekening houden met allerlei allergieën. Heb je tips om de boodschappen dan toch betaalbaar te houden?”

Antwoord van Minke: “Ik moet heel eerlijk zijn dat ik thuis geen rekening hoef te houden met allergieën of speciale diëten. Maar ik zal mijn best doen om toch tips te geven en zo algemeen mogelijk te zijn! Want niet alle tips die ik zal geven zullen op alle soorten speciale producten en allergieën van toepassing zijn. 

Voorraad aanleggen

Als producten in de aanbieding zijn of juist (tijdelijk) in het assortiment van bepaalde budget supermarkten wordt opgenomen moet je zorgen dat je daar optimaal gebruik van maakt. Via voordeelmuis.nl kun je achterhalen wanneer de laatste keer was dat deze producten in de aanbieding waren. Zorg dat je ze genoeg in slaat tot de (verwachte) volgende keer. Zo hoef je niet de volledige prijs te betalen. Gebruik daarbij niet alleen je voorraadkast, maar ook je diepvries om dingen langer goed te houden. 

CHECK OOK: De PorteRenee Boodschappencursus

Eet zo puur mogelijk 

Het geldt natuurlijk niet voor elke allergie, maar bij veel speciale diëten kun je wel heel veel onbewerkte producten eten. Groente, fruit en eventueel vlees of zuivel heeft dan helemaal geen invloed. Probeer daar meer naar te grijpen dan naar de speciale dieetproducten. Zorg dat je écht goed op de hoogte bent van wat je wel en niet kan eten. Soms zal het je verbazen wat er wel of niet in producten zit. En dat je product X van merk Y niet kan eten betekent niet dat merk Z dezelfde ingrediënten heeft. Maar dat zal natuurlijk helemaal van de specifieke allergie afhangen. 

Bespaar op andere dingen dan voedsel

Besparingen zijn vooral te halen op producten met hoge prijzen en hoge kortingen. Denk daarbij aan persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten. Zelfs als je daarbij moet opletten met bepaalde ingrediënten kun je nog prima goede deals vinden. Gebruik daarvoor dan dezelfde truc als met de etenswaren door genoeg in te slaan tot de volgende deal. Het mooiste is dat je met deze producten niet zit met een houdbaarheidsdatum. Als er een goede deal is kun je dus flink in slaan en daarna op zoek gaan naar een nóg betere deal voor de volgende keer.

LEES OOK: Vegan eten kost me geen cent meer

Hou de speciale producten voor degene die het nodig hebben

Als je met 4 man bent en je hebt 2 personen rekening te houden probeer dan de speciale producten alleen voor hen te gebruiken als dat kan. Dat kan een flinke duit schelen op de lange baan. Het is ook nog eens een goed idee om te kijken wat je zelf kan doen en wat niet. Ik kan me voorstellen dat een pastasaus uit de fabriek bepaalde ingrediënten bevat die niet iedereen mag hebben, die wellicht door het zelf te maken te omzeilen zijn. Dan heb je waarschijnlijk 2 vliegen in 1 klap, want het is niet alleen goedkoper maar waarschijnlijk ook veel lekkerder!”

Lees hier alle vragen aan Minke

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop