Bespaartips voor op vakantie (10x)

Vakantie is heerlijk maar ook zó duur. Met deze tien bespaartips voor op vakantie, kun je je kosten op je bestemming flink naar beneden schroeven.

Urenlang heb ik online gezocht en vergeleken. Ik ben zelfs nog naar een ouderwets reisbureau geweest. Uiteindelijk boekten we twee volle weken Ibiza voor ons hele gezin (4 personen) voor in totaal iets meer dan 2000 euro. Een hoop geld, maar voor een vliegreis en een eigen huis, vond ik het goed geregeld. En toen zei mijn man, die mij dagen had zien zoeken: ‘Als we er zijn gaan we zeker iedere avond uit eten en alsnog alles over de balk gooien?’

Lees ook: Nee, zuinig is niet zielig

Ja, dat klinkt alsof hij me goed kent. Ik kan veel moeite doen om op het één te bezuinigen, terwijl ik op een ander moment zonder aarzelen een hoop geld uitgeef. Nee, dat is dus niet het plan. Het idee is dat we geweldig gaan genieten, zonder dat we blut thuiskomen. Ik ben dol op geld besparen, maar wil er zo weinig mogelijk voor inleveren. Tuurlijk kan vakantie vieren goedkoop, wanneer je iedere avond zelf pizza afbakt in de oven van je appartementje. Daar heb ik – als verwend nest – dus geen zin in.

Lees ook: Hoe ik in 3 jaar tijd mijn studieschuld van 18.000 euro afloste

Dus schreef ik voor Famme een artikel met tien bespaartips voor als je op vakantie bent. Dus niet voor de vlucht of de accommodatie, maar voor ter plekke. Wanneer het genieten al begonnen is. Ik geef je er nog één gratis tip bij: neem een schriftje mee waarin je in grote lijnen (het is toch vakantie) bijhoudt waar je je geld aan uitgeeft. Dat geeft je inzicht in je uitgaven, waardoor je als vanzelf minder geld uitgeeft. Lukt dat niet? Dan kun je aan het einde van je reis in ieder geval teruglezen waar je het ook alweer allemaal aan uitgegeven hebt. Misschien concludeer je dan wel dat het het helemaal waard was.

Lees het artikel hier

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!