Beginnen met beleggen: in 3 podcasts weet je hoe

Veel mensen willen beginnen met beleggen maar weten niet hoe. Wat moet je allemaal weten en hoe start je? In drie podcastafleveringen leggen we het je uit zodat je klaar bent om te beginnen.

‘Ik wil wel beginnen met beleggen maar weet niet hoe.’ Als het over beleggen gaat, is dit wat we het meest horen. Mensen snappen dat goed gespreid beleggen voor de lange termijn, een slim idee is. Maar dat begin blijft toch moeilijk. Daarom maakten we 3 podcastafleveringen die je er doorheen helpen. Luister ze en je snapt hoe beleggen werkt, welke keuzes je te maken hebt en hoe je kunt beleggen zonder dat het al te veel tijd en energie kost. Want je hebt tenslotte ook andere dingen te doen. 

Hieronder vind je de afleveringen die je op weg helpen. We krijgen bij de uitleg hulp van expert Shiva Bloemberg, directeur bij Meesman indexbeleggen.

Aflevering 1: Iedereen kan beleggen

Wat moet je weten om een goede start te maken op de beurs? Wat zijn aandelen en obligaties eigenlijk? En wat is een beleggingsfonds dan weer? Leer het in deze eerste aflevering. Het is ook een fijne opfrisser voor als deze kennis een beetje is weggezakt.

Aflevering 2: Waar beleg jij voor?

Voor welke droom wil jij beleggen? We hebben het er in deze podcast-aflevering over. En natuurlijk ook over hoe je dat doel kunt bereiken. Ook staan we stil bij waarom het belangrijk is om te beleggen voor de lange termijn en niet voor de korte termijn.

Aflevering 3: En nu beginnen met beleggen

Tijd om het concreet te maken. Je weet nu hoe de beurs werkt, maar hoe start je nu. Hoe open je een rekening? Hoe doe je je eerste inleg? In deze derde en laatste aflevering van de reeks zorgen we dat je klaar bent om echt te beginnen met beleggen.

Dit artikel is een samenwerking met Meesman. De inhoud is 100% PorteRenee. 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!