Alsmaar besparen? Ga meer verdienen

Wanneer de rekeningen zich opstapelen, zijn we geneigd vooral te besparen. Maar er is nog een andere optie: je inkomen vergroten en zo meer verdienen. Renée snapt soms niet waarom mensen daar niet meer aandacht aan besteden.

Ik ben gek op besparen. Zeker als het op een manier kan die mijn leven niet minder leuk maakt. Ik hou elke maand mijn inkomsten en uitgaven bij en kan over sommige uitgaven lang nadenken. Niks mis dus met besparen. Ik hou ervan en zal het altijd blijven doen. Hoe rijk ik (misschien) in de toekomst ook zal worden. Wanneer wij artikelen schrijven over besparen, worden deze altijd goed gelezen. Wanneer we schrijven over meer geld verdienen, zijn de bezoekersaantallen een stuk lager. Ik vermoed dat dit komt doordat mensen het idee hebben dat besparen altijd kan, maar meer geld verdienen niet. En dat misverstand wil ik graag uit de wereld helpen.

Meer uren = meer verdienen

Laten we er vanuit gaan dat je in loondienst werkt. Dan krijg je een vergoeding voor het aantal uren dat je werkt. Als je meer wilt verdienen, kun je natuurlijk meer uren werken. Het is waarschijnlijk het eerste waar de meeste mensen aan denken. Overuren, onregelmatige diensten, dat soort dingen. Dat is inderdaad een manier om je inkomen te verhogen. Net als om salarisverhoging vragen, promotie krijgen of een beter betaalde baan zoeken.

Digitale wereld

Maar extra inkomsten hoeven niet altijd van je betaalde baan te komen. We leven in een digitale wereld, waarin zoveel kansen liggen om geld te verdienen. Om te bepalen wat jij zou kunnen doen om meer te verdienen, hoef je je alleen maar af te vragen waar je goed in bent. Is iedereen altijd laaiend enthousiast over jouw zelfgemaakte kerstkaarten? Kijk, daar zit een side hustle in. Spreek je vloeiend Spaans? Ga het via internet leren aan anderen of ga een werkboek verkopen met audio-files die mensen thuis kunnen gebruiken.

Jouw talent

Nu niet meteen zeggen dat jij zo n talent niet hebt. Iedereen heeft er één. Ik kocht een paar jaar geleden een dromenvanger van een dame die ze via Etsy (een marktplaats voor creatieve producten) verkocht. We raakten aan de praat en ze vertelde dat ze met haar bijbaantje meer verdiende dan ze ooit had durven dromen. Ze had nooit gedacht dat er handel in zou zitten, tot een zakelijke oom dat idee opperde.

Commerciële bril

Zet die kritische bril eens af. Die we vaak ophebben als we naar onszelf kijken. Kijk in plaats daarvan eens met een commerciële bril naar jezelf. Welke potentiële inkomstenbronnen schuilen er in jou? Maak je prachtige foto’s van jouw stad? Ga op zoek naar een platform om ze op te verkopen. Wordt jouw dorp elk jaar plat gelopen door toeristen waar je je doorgaans alleen maar aan ergert? Denk eens na hoe je geld aan ze zou kunnen verdienen.

Mogelijkheden meer verdienen

Besparen is heel vaak een goed idee. Je uitgaven onder controle krijgen ook. Maar sla de mogelijkheid van het vergroten van inkomen niet over. Kijk vanaf nu anders naar jezelf. Zoek naar mogelijkheden en laat het idee dat meer verdienen toch niet kan, vooral los. Ga erover lezen online. Kijk hoe anderen het doen. En ontdek jouw eigen talent, dat ook nog eens geld waard is.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop