“Als ik mijn bitcoin niet verkocht had, was ik nu miljonair geweest”

Een 64-jarige vrouw stak jaren geleden al haar spaargeld in bitcoin. Toen de munt in elkaar klapte, verkocht ze alles. Had ze dat niet gedaan, was ze nu door bitcoin miljonair.

Dertig jaar lang had de vrouw, die haar verhaal op Reddit doet, geprobeerd spaargeld op te bouwen. In totaal had ze 85.000 dollar staan. Ze hoorde steeds vaker over bitcoin. Dat de koers daarvan door het dak zou gaan. Ze las online mee op forums, won wat informatie online in. “Ik heb meerdere mensen gevraagd of de koers van toen – 1.000 dollar – niet te hoog was. De antwoorden waren eenduidig: 1.000 dollar is goedkoop. Binnen no time staan we op 10.000.” 

Al snel daalde de bitcoin waarde

Ze besloot met haar hele vermogen in te stappen. Ze nam 85.000 dollar van haar spaarrekening op en kocht er bitcoin van. “Het geld was bedoeld voor mijn pensioen,” zegt ze hierover. Al snel begon de waarde van de munt te dalen. Van 1.000 naar 900, 700, 500. Ze verkocht niet, want ze verwachtte dat de koers snel weer omhoog zou gaan. Die dips waren toch tijdelijk, zei iedereen om haar heen. Toen de koers 350 dollar raakte, was ze volledig in paniek. Op dat dieptepunt besloot ze te verkopen en het geld dat nog over was, uit te laten keren. Van haar 84.000 dollar was op dat moment niet eens meer 30.000 over. Ze zegt daarover: “Bitcoin verwoestte mijn leven. Ik ben nu 64 jaar, bijna toe aan mijn pensioen en ben het grootste deel van het geld waar ik mijn leven voor gewerkt heb, kwijt. Geloof me: het is geen mooi verhaal.”

Investeren in bitcoin? Zo dus niet

De vrouw geeft aan dat ze niet op meelij zit te wachten. Die krijgt ze ook amper op het forum waar ze op post. De vrouw deed zo ongeveer alles wat niet handig is, wanneer je geld gaat beleggen. Want..


1. Beleggen doe je met geld dat je niet nodig hebt. Zeker als je investeert in iets met een vrij hoog risico, zoals cryptomunten.

2. Zorg dat je weet wat je doet. Ze besloot te investeren nadat mensen om haar heen lyrisch waren over bitcoin. Ze bezocht een paar forums en besloot daarna al in te stappen. Echt kennis van bitcoin of deze manier van beleggen had ze niet.

3. Spreid je investeringen. Ze investeerde in één munt. En dan ook nog met al haar geld. 

4. Beleg voor de lange termijn. Dat kon niet, want ze investeerde het geld toen ze 64 jaar was. Niet lang erna wilde ze dat geld gebruiken voor haar pensioen.

5. Laat emoties je niet beïnvloeden. Ze verkocht haar munten omdat ze schrok van de dalende waarde. Ze raakte in paniek en deed haar bitcoin weg op een dieptepunt.

Geen bitcoin miljonair

Wat het verhaal extra zuur maakt: ze was door bitcoin miljonair geweest als ze rustig was blijven zitten. Met de huidige koers, had ze nu 3,6 miljoen euro gehad. Daar kon ze heel fijn van met pensioen. Au…

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop