Gelukkig voor Ali B. investeerde hij zijn geld slim

Ali B. is in één klap bijna al zijn inkomsten kwijt. Welke gevolgen heeft dat financieel voor hem? We ontdekten dat hij zijn geld slim investeerde, wat nu zijn redding kan zijn.

De inkomsten van Ali B. moeten zijn gekelderd sinds hij in opspraak kwam. Gelukkig voor hem investeerde hij zijn geld slim, onder meer in vastgoed. Hij had zijn les rond 2010 wel geleerd, toen hij door te hoge uitgaven bijna failliet ging. Hij zei er zelf over: “Ik had een heel groot pand gekocht van 1,2 miljoen euro, en dat was voor de crisis. Na de crisis was het pand niets meer waard.” 

Rode cijfers voor Ali B.

Ook had hij een complete artiestenstal, een heel bedrijf en 12 man personeel die allemaal doorbetaald moesten worden. En dat bezorgde Ali onder de streep rode cijfers. Hoe hij dat oploste? Door in te gaan op een aanbod van Douwe Egberts. Zij wilden hem in hun reclamespot. Hij verdiende er een paar ton mee, terwijl Ali B. zelf helemaal geen koffie drinkt. De rekeningen konden wel weer even betaald worden.

2,5 miljoen

Totdat Ali B. zijn carrière verloor door beschuldigingen van seksueel wangedrag, verdiende hij lekker bij The Voice. Zo’n 5 ton per seizoen, naar eigen zeggen. Dat moest bij elkaar al zo’n 2,5 miljoen zijn geweest. Met zijn muziek, samenwerkingen met merken en theatershows moet zijn vermogen voor deze tijd gegroeid zijn tot zo’n 11 miljoen, zo schat hij zelf. Tijdschrift Quote onderzocht die bewering en kwam na het doorspitten van de cijfers tot ongeveer dezelfde conclusie.

Redelijk bescheiden

Maar wanneer inkomsten plotsklaps stoppen, kan bij een luxe levensstijl een paar miljoen ook zo weer verdwenen zijn. En dat is wat Ali B. nu redt. Ten eerste heeft hij zijn kosten redelijk beperkt gehouden. Zijn eigen huis in Almere kocht hij bijvoorbeeld voor ongeveer 3,5 ton. Vrij bescheiden voor zijn inkomsten. Ook reed hij jarenlang dezelfde Opel. Alleen de Rolex met een nieuwprijs van € 7.000 was een tikkeltje decadenter.

Ali B. investeerde in vastgoed

Ali B. bezit naast zijn eigen huis nóg een woning in Almere. Ook is hij eigenaar van het bedrijfspand waar zijn bedrijf Spec Entertainment in huist. Die kosten lopen dus wel door. Ook kondigde hij onlangs aan dat hij 3 villa’s en een appartement had gekocht in Marokko. De totale waarde ervan werd door Quote onlangs geschat op zo’n 2 miljoen. We nemen aan dat hij de boel verhuurt en daar inkomsten uithaalt. Dat soort investeringen kunnen nu zijn redding zijn. Want die lopen ondanks de schandalen gewoon door. 

Advies

De rapper schreef er zelf over: ‘Veel mensen spenderen hun winst en investeren wat overblijft, ik zeg draai het om….investeer je winst en spendeer wat overblijft.’ Laten we hopen voor Ali B. dat hij dat ook echt gedaan heeft. Want 11 miljoen aan vermogen is fijn, maar wanneer inkomsten grotendeels wegvallen en (hoge) kosten doorlopen, kun je zelfs met zoveel geld op de bank nog in de problemen komen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop