6 tips om razendsnel (minimaal) € 50 te besparen

De zomer is één groot feest. Maar al die uitjes en vakanties kosten ook geld. We geven je zes tips om meteen wat extra geld bij elkaar te harken voor een onvergetelijke zomer.

Zeker als je wat geld te besteden hebt, is de zomer echt een heerlijke tijd. Mocht jouw budget voor de zomer alleen nog een beetje tegenvallen, dan staan wij klaar om je te helpen met zes direct toepasbare tips. Nu nog even flink besparen, om straks een zomer te kunnen beleven die je nooit meer vergeet.

Tip 1: Gratis leesvoer

Boeken kopen voor (op) de vakantie? Dat kost een boel geld en dat is echt niet nodig. In elk dorp en stad vind je tegenwoordig wel een minibieb. Waar mensen hun gelezen boeken inzetten en de boeken van anderen lenen. Zo nam ik het laatste boek van Nicci French én een bloedspannend exemplaar van Esther Verhoef mee op vakantie. Kosten: € 0.

Tip 2: Vriezer vullen

Gooi vandaag nog een voorraad ijs van de supermarkt in de vriezer. Zo weet je zeker dat jij je geld de komende weken niet opmaakt aan een lekker maar o zo duur schepijsje. Hallo, besparing van € 2 per bolletje!

Tip 3: Go Sim-only

Betaal jij nog steeds de hoofdprijs voor je telefoonabonnement? Zo zonde. Stap vandaag nog over naar een sim-only abonnement. Zo betaal je alleen voor de data en de minuten, en niet voor steeds de nieuwste telefoon. Wij zijn fan van Simyo. Goedkoop, betrouwbaar, flexibel en al meer dan 25x (!) uitgeroepen tot beste mobiele provider van Nederland.

razendsnel besparen

Tip 4: Een afspraak met jezelf

Gezond van lijf en leden? Maak dan met jezelf de afspraak dat je de auto niet pakt voor tripjes korter dan 10 kilometer. Fietsen, skaten, wandelen. Het kost niets, je kunt op veel plekken komen én dan kun je misschien meteen je sportschoolabonnement even op pauze zetten deze zomer. Sporten is met dat zonnetje buiten toch veel leuker?

Tip 5: Ruil je zomeroutfit bij elkaar

Nieuwe zomeroutfits scoren zonder geld uit te geven? Organiseer een kledingruilfeest. Laat al je vrienden en vriendinnen kleding meenemen die ze niet meer dragen. Hang het op een rek en shop tussen elkaars kleding. Zo gaat iedereen met iets ‘nieuws’ naar huis, zonder dat het iets kost.

Tip 6: Tot de zomer word jij een kortingskoning(in)

Shop je boodschappen met korting. Scoor korting op uitjes. Koop producten die je echt nodig hebt, enkel en alleen in de sale. Wat je bespaart zet je apart voor die onvergetelijke vakantie.

We hopen dat deze tips je helpen om je budget voor deze zomer een beetje op te schroeven. Geniet ervan!

Dit artikel is een samenwerking met Simyo. De inhoud is 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop