5 x besparen op de boodschappen voor singles

Boodschappen doen als single is relatief duur. We geven tips om te besparen op de boodschappen in een eenpersoonshuishouden.

bespaartips single boodschappen

In principe gelden sommige ‘bespaar-regels’ voor iedereen. Of je nou single bent, samenwoont, een gezin hebt of boodschappen voor iemand anders doet. Denk hierbij aan maximaal een tot twee keer per week naar de supermarkt gaan, met een boodschappenlijstje waar je niet van afwijkt. Nooit met lege maag boodschappen doen. Koop geen voorgesneden voedsel. Dat soort dingen. Singles kunnen daarnaast op nog wat extra dingen letten.

Skip de ‘eenpersoonsverpakkingen’

Het is misschien verleidelijk om die kleine zakjes met precies genoeg krieltjes, groenten etc. te kopen, maar trap hier niet in. Deze porties zijn in vergelijking met grotere verpakkingen een stuk duurder. Koop gewoon die grote zak aardappelen en die mega voordeelverpakking toiletpapier. Dit scheelt je ontzettend veel geld op de langere termijn. Zorg wel dat je dit voornamelijk doet met producten die langer houdbaar zijn. Ook verse producten kun je groot inkopen, als je maar goed weet hoe je ze lang kunt besparen. Dat brengt mij gelijk op de volgende tip.

De vriezer is je beste vriend

Oh, wat heb ik die gemist in mijn studententijd. Ik woonde met drie huisgenoten in een krot dat afgekeurd was als asielzoekerswoning. We deelden twee kleine koelkastjes met een vriesvak waar niets in paste. Als ik een vriezer had gehad, had ik alles ingevroren. Brood, vlees, groentesoep en mijn scriptie als het even kon. Alles wat je maar extra over hebt. Vries je restjes in en bewaar het bijvoorbeeld voor volgende week. Dat scheelt je tijd én geld.

Eet samen met vrienden/buren/familie

Thuis hebben we het vaak over het ideaalbeeld wat je ziet in de serie ‘Friends’. Hier komen de zes vrienden altijd bij elkaar over de vloer. Elke avond alleen eten is niet zo gezellig, dus houd een vaste avond in de week vrij om met vrienden te eten. De ene keer eten jullie bij jou en de week erna bij de ander. Scheelt jullie allemaal geld en het is lekker om een keer niet te hoeven koken.

Houd anti-voedselverspillingsapps in de gaten

Ik houd regelmatig de app ‘Too Good to Go’ in de gaten. Veel supermarkten, bakkerijen, slagers en ga zo maar door, zijn hierbij aangesloten. Wanneer zij producten op voorraad hebben die bijna over de datum gaan, stoppen ze deze in een doos voor jou. Voor die doos vol eten betaal jij maar een paar euro. Deze producten kun je nog prima enkele dagen eten of thuis in de vriezer leggen. Zo kun je voor € 5 met een volle tas aan boodschappen naar huis gaan. 

Koop sommige items alleen in de aanbieding

Sommige producten kun je bijna áltijd in de aanbieding scoren. Denk hierbij aan persoonlijke verzorgingsproducten (hoi Etos en Kruidvat), maar ook aan schoonmaakmiddelen. Ik koop mijn wasmiddel altijd bij Kruidvat in zo’n megaverpakking voor een tientje. Sterker nog, ik ga hier speciaal voor naar Kruidvat. Mijn vriend kocht altijd zijn haarwax bij de supermarkt. Dom, dom, dom. Die is bijna elke week wel bij een drogisterij met een 1+1 gratis actie te vinden. Maak er een gewoonte van om sommige producten niet meer in de supermarkt te kopen, tenzij de aanbieding net zo goed is als bij bijvoorbeeld de drogisterij.

LEES OOK: Zo bepaal jij je boodschappenbudget

Reken eens uit wat je in het verleden uitgaf aan boodschappen voor jezelf. Kijk wat je bespaart als je deze tips gaat toepassen. Met dat geld kun je écht leukere dingen doen dan te veel betalen bij de supermarkt.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’