Helaas, mondkapje op. Zo bespaar je op online boodschappen

Met een mondkapje op naar de supermarkt. Vervelend. Online boodschappen doen is de oplossing. Wij geven tips die je helpen besparen op je online boodschappen.

Superhandig: online boodschappen doen. Al moet je tegenwoordig je best doen om een plekje te bemachtigen in het drukke bezorgschema van supermarkten. Online boodschappen doen en de hele bups thuis laten bezorgen is handig maar kan ook duur zijn. Wij geven tips om de kosten in de hand te houden.

Producten voor gratis bezorgkosten 

Je boodschappen laten bezorgen kost meestal geld. De bezorger en zijn busje rijden tenslotte niet voor niks. Maar er zijn slimme trucjes om die kosten te omzeilen. Bij sommige supermarkten kun je een bezorgbundel aanschaffen, waardoor de bezorgkosten laag zijn Of eigenlijk koop je ze af. Bij Picnic bestaat je geen bezorgkosten. Reken goed door of dit voor jouw interessant is. Je kunt er ook voor kiezen om een groot bezorgvak te kiezen (denk aan een bezorgtijd tussen 08.00 en 14.00 uur), waardoor je flink minder betaalt voor de levering aan huis. De grootste besparing is producten kopen, waardoor je geen bezorgkosten betaalt. Bijvoorbeeld bij tien euro aan koffie, wasmiddel, of ijsjes is de bezorging gratis. Wel blijven nadenken: producten kopen die je toch niet gebruikt om bezorgkosten te besparen is natuurlijk onzin.

Makkelijk prijzen vergelijken

Het grote voordeel van online bestellen, is dat je in alle rust, maar vooral zonder moeite, prijzen kunt vergelijken. Bij de meeste online winkels staat namelijk de kiloprijs (of literprijs) duidelijk vermeld bij het artikel. Dat is trouwens ook zo bij de meeste fysieke winkels, maar dan moet je soms op je tenen staan of bukken. Makkelijker dan online shoppen, bestaat eigenlijk niet. Vergelijk ook prijzen van huismerkproducten met aanbiedingen van A-merken, want hoewel huismerken in vergelijking met de normale prijs (bijna) altijd voordeliger is, wil dat in de aanbieding nog weleens schelen. Let trouwens wel op inhoud van een product. Ooit dacht ik heel goedkoop groenten in blik in te slaan. Wat Een Aanbieding! Tot de boel bezorgd werd en het om porties voor één persoon bleek te gaan. Omdat je de producten niet in het echt ziet of aan kunt raken, wil het daar nog wel eens mis gaan.

Kies de voordeligste winkel

Als je keuze hebt uit meerdere bezorgdiensten is het slim om niet standaard bij dezelfde winkel te bestellen. Kies telkens de online supermarkt met de beste aanbiedingen die week. Kom je aan een hoog bedrag voor je bestelling, dan kun je bij de ene supermarkt shoppen. Heb je maar weinig nodig? Dan kun je bij een ander terecht.

 

Bekijk je koel- en voorraadkast tijdens het bestellen

Het grote voordeel van online bestellen is dat je direct kunt checken of je bepaalde dingen in huis hebt. Het is een vaak gehoorde klacht dat mensen bijvoorbeeld tig pakken spaghetti in huis hebben, omdat ze in de supermarkt ineens begonnen te twijfelen. Had ik dat nou nog in huis of niet? Wanneer je online shopt kun je tijdens het winkelen even langs je voorraadkast lopen om het te checken. Handig en bespaart onnodige kosten.

Sla voorraad in van aanbiedingen

Je hoeft niet met je boodschappen te sjouwen als ze worden bezorgd. Maak daar gebruik van en bestel extra van goede aanbiedingen. Niet alleen van zware producten zoals frisdrank, kattengrind en wasmiddel, maar ook van bijvoorbeeld vlees(vervangers). Is product A in de aanbieding, sla dan in voor zes weken tot drie maanden. Volgende week is product B in de aanbieding, dan doe je hetzelfde, maar hoef je product A niet te kopen. Dit kun je doen van producten die langer houdbaar zijn, maar ook met producten die goed in te vriezen zijn. Zelfs sommige groenten en fruit zijn langer houdbaar dan één week en zou je dus best voordelig kunnen bestellen voor langere tijd. Sommige online supermarkten hebben ook een hoekje met producten die uit het assortiment gaan. Kijk hier even, soms kun je leuke deals vinden. 

Conclusie

Als je voor een (groot) gezin boodschappen doet zal je waarschijnlijk wekelijks boven het minimale bestelbedrag uitkomen. Met een kleiner huishouden kan dat soms niet lukken. Laat je dan niet verleiden tot meer boodschappen of onnodige boodschappen. Want de boodschappen tot in de keuken bezorgd is handig, maar het moet wel betaalbaar blijven.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!