5 tips om goedkoper te koken

Eten en drinken nemen een flinke hap uit ons inkomen. Er zijn trucjes voor in de keuken die helpen te besparen op de boodschappen. Ik deel er 5 die wij iedere dag gebruiken om goedkoper te koken.

Bij besparen op eten, denken we vaak aan de supermarkt. Dat is waar we moeten opletten op de prijzen. E\ven wat vaker bukken bij de schappen voor de B-merken, bijvoorbeeld. Maar ook in de keuken zelf kun je nog besparen op wat eten je kost. Ik geef je 5 tips om dat ook te gaan doen. Doe het wat langer en het wordt heel vanzelfsprekend om dit zo te doen en op deze manier wat extra centen over te houden.

Tip 1

Kook in bulk. Maak je pastasaus? Dan is het goedkoper om één grote pan te maken en in delen in te vriezen, dan steeds opnieuw te beginnen met koken. Je kunt de ingrediënten groter en dus goedkoper inkopen. Bijkomend voordeel: je bespaart tijd en je wordt niet verleid om pizza of chinees te bestellen omdat je niks in huis hebt. 

Tip 2

Investeer in plastic bakjes. Je gebruikt ze bijvoorbeeld om restjes in te bewaren tot de volgende dag. Ook kun je er vooruitgekookte maaltijden in bewaren in de vriezer. Schrijf er wel even op wat erin zit en wanneer je het in de vriezer hebt gestopt. Nog zo’n goede investering: een maatbeker en weegschaaltje. Om je ingrediënten af te wegen, zodat je niet te veel gebruikt. 

Lees ook: Met deze 5 tips halveerde ik mijn boodschappenbudget.

samen koken budget

Tip 3

Gebruik ingrediënten die in de aanbieding zijn in meerdere recepten gedurende een week. Gehakt koop je wat groter in. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor gehaktballetjes in de soep en voor chili con carne. Voor allebei gebruik je ook de tomaten die in de aanbieding zijn. Zo heb je iedere dag korting op je avondeten.

Tip 4

Kook zoveel mogelijk met de deksel op de pan. Dat scheelt misschien niet voor je boodschappenbudget, maar wel op je energierekening. Zonder deksel verlies je veel warmte aan de lucht waardoor je meer gas of stroom verbruikt.

Lees ook: In 7 stappen een lagere energierekening.

Tip 5

Maak soep! Bedenk met alles wat je overhoudt een soepje. Voor groentesoep kun je zo ongeveer alle groenten wel gebruiken. Die pastavlindertjes die je over had, gooi je er gewoon doorheen voor een bite. Zo eet je één keer in de week bijna gratis. 

Wat is jouw ultieme tip om goedkoper te koken?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!