5 manieren om wat extra geld te verdienen

Zit je krap deze maand? We geven je vijf simpele manieren om wat extra geld te verdienen. Dit kan iedereen.

De inflatie giert over de wereld. In Nederland zijn de prijzen inmiddels gemiddeld ongeveer 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. En ja, dat voel je dus in je portemonnee. De eerste reactie van veel mensen is dan: besparen. Minder uitgeven om die hogere kosten een beetje te compenseren. Dat klinkt heel logisch en is het ook. Door minder uit te geven hou je meer over.

Je kunt daarnaast ook kijken naar je inkomen. Hoe kun je dat een tikkie verhogen? Wanneer je bespaart én zorgt voor extra inkomen, wordt het echt makkelijker om die hoge inflatie voor te blijven. Het idee van meer inkomen generen vinden mensen ingewikkelder dan besparen. Maar dat hoeft het niet te zijn. We geven hieronder vijf manieren om eenmalig of herhaaldelijk wat extra inkomen bij elkaar te harken. Naar deze diensten en producten is altijd vraag, en dus altijd ruimte om geld mee te verdienen.

Manier 1: Verkoop je oude spullen.

Zoek je zolder uit, je schuur en je kledingkast en verkoop wat je niet (meer) gebruikt op Marktplaats en Vinted. Het is echt niet meer nodig om een Trip Trap kinderstoel in huis te hebben wanneer je kinderen al studeren. Wat voor jou waardeloos is, is voor een ander van waarde. Tegenwoordig worden er ook veel tweedehands spullen verkocht via verkoopgroepen op Facebook. Zoek er één in jouw buurt. Haal je neus niet op voor deze inkomsten. Je haalt er zo een extra € 50 per maand mee binnen.

Manier 2: Tweedehands boeken verkopen.

Wist je dat je tweedehands boeken tegenwoordig kunt verkopen via bol.com? Even een account aanmaken, fotootje maken en ze staan binnen een mum van tijd online. Bij de kringloop hebben ze misschien ook nog wel boeken die jij weer kunt verkopen. Zeker als je een echte boekenwurm bent, kan dit een fijn handeltje zijn. Neem je daarna dan wel voor om lid te worden van de bibliotheek en daar je boeken te halen. Want de afschrijving op boeken is stiekem best groot.

Manier 3: Verkoop je mobiel of tablet.

Je oude mobieltje of tablet zijn geld waard. Zelfs als ze het niet meer doen. Een Huawai levert minder op dan een iPhone, dat moet gezegd. Maar iedere euro is er één, toch? Werkt de telefoon nog? Probeer het dan vooral eerst eens via Marktplaats of Facebook. Werkt je mobiel niet meer? Dan nog kun je er geld voor krijgen. Sommige onderdelen kunnen namelijk hergebruikt worden en zijn dus van waarde. Er zijn volop aanbieders die oude mobieltjes willen inkopen. Je krijgt het geld vaak binnen 24 uur op je rekening gestort. Check wel altijd even de reviews van anderen over deze (vaak online) inkopers.

Manier 4: Oppassen

Het klinkt misschien als een bijbaantje voor tieners, maar ook wanneer je volwassen bent kun je prima bijverdienen met oppassen. Hang een briefje op bij de lokale supermarkt en informeer al je buren dat je graag op wilt passen. Als ouder van twee jonge kinderen weet ik hoeveel vraag er is naar een lieve, fijne oppas. Verdiep je goed in het uurtarief dat je kunt vragen. Het minimumloon is helemaal niet zo gek. Dat verdienen terwijl je lekker op de bank tv zit te kijken en de kinderen slapen, is toch niet gek?Manier 5: Verhuur je spullen.

Bied je spullen te huur aan. Dit kan bijvoorbeeld via platform Peerby.com. Staat je bakfiets ongebruikt in de voortuin? Die verhuur je voor € 20 per dag. Denk ook aan gereedschap en bijvoorbeeld sta tafels. Deze manier van bijverdienen past helemaal bij de nieuwe deeleconomie. Waarom moet iedereen een cirkelzaag hebben, die je bijvoorbeeld maar één keer per jaar gebruikt? Huren is financieel veel aantrekkelijker en gezelliger ook. Want je leert je buren ook nog kennen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop