5 manieren om betaalbaar uit eten te gaan

Uit eten gaan is lekker en gezellig. Tegelijkertijd kost het handen vol geld. Daarom: vijf manieren om lekker uit eten te gaan en het toch betaalbaar te houden.

Nederlanders eten massaal buitenshuis. En daarmee bedoel ik het bezoeken van restaurants, snackbars en eetcafés. Steeds meer winkels verdwijnen en er komen eetgelegenheden voor terug. Ik snap dat wel. Uit onderzoek blijkt dat ervaringen ons gelukkiger maken dan het kopen van spullen. Een ervaring kan een reis zijn of een middagje lol maken in een escape room met vrienden. Voor mij hoort uiteten gaan ook echt bij de ervaringen. Hoewel ik dol ben op besparen, geef ik daar nog best een hoop geld aan uit.

Dat uit eten gaan is een dure hobby. Dus ontdekte ik de laatste jaren allerlei manieren om dit te blijven doen, zonder er failliet aan te gaan. De 5 beste tips deel ik hieronder met je.

  • Korting. Er zijn steeds meer websites die je korting geven op een restaurantbezoek. Ken je SocialDeal bijvoorbeeld? Het Laatste Tafeltje? Groupon biedt ook dit soort aanbiedingen. Je koopt een bon, die je inlevert bij het restaurant. Hiervoor krijg je vaak een vooraf doorgegeven menu, waarin soms nog wat keuze zit. Je kunt bijvoorbeeld uit drie voorgerechten, hoofdgerechten en desserts kiezen. Pas wel op dat je niet te veel extra’s bestelt. Het glas champagne dat ze je aanbieden kost waarschijnlijk net zoveel als het hele diner.

  • Happy Hour. Restaurants in de grote steden hebben vaak een happy hour. Als je bijvoorbeeld voor 18.00 uur komt eten, is het goedkoper. Vraag er eens naar bij je favoriete restaurants. Vaak staat deze aanbieding ook op de menukaart.

  • Door de week uit eten. Bij all-you-can-eat restaurants zijn de prijzen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vaak lager dan de rest van de week. Maak daar gebruik van. Dat scheelt soms wel € 5 per persoon. Als je met het hele gezin gaat, tikt dat flink aan. Of ga lunchen in plaats van dineren. Dat scheelt bij een all-you-can-eat ook vaak flink in kosten.

  • Acties. Doe mee aan acties zoals de Restaurant Week. Meer info vind je via restaurantweek.nl. Ook sterrenrestaurants doen mee. Je krijgt dan flink korting op het normale tarief. Ik vind het een leuke manier om eens een keer iets nieuws te proeven en te proberen.

  • Minder eten. Kies niet voor een voor- en een hoofdgerecht, maar voor twee voorgerechten. Niet alleen goed voor de lijn omdat voorgerechten gemiddeld minder calorieën bevatten. Je bent vaak ook goedkoper uit en je buik is net zo vol.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!