5 dingen waar je nooit het volle pond voor hoeft te betalen

Sommige dingen kun je altijd met korting kopen. Zonde dus om daar het volle pond voor te betalen. Renée zet 5 dingen op een rij die ze altijd met korting scoort.

Voor sommige dingen betaal ik al jaren geen 100%. Bijvoorbeeld vaatwastabletten. Ik vind dat je gek bent als je daar 100% voor betaalt. Die dingen zijn altijd wel ergens flink in de aanbieding. Laatst scoorde ik ze voor 60% minder dan ze normaal kosten. Dan koop ik ook gelijk tien dozen en leg ze in een leeg keukenkastje. Daar doe ik zo een jaar mee.

Sommige mensen vinden zulke koopjes onzin. Mijn eigen moeder bijvoorbeeld, vindt het onnodig dat ik daar zo op let. We hebben het geld toch. Doe toch niet zo moeilijk. Ze lacht er een beetje om dat wij boodschappen doen bij de Aldi. ‘Ik heb geen zin om een beetje uit die dozen te graaien.’ Van huis uit heb ik het niet meegekregen, dat hoor je wel. Maar reken voor jezelf eens uit wat je in totaal bespaart wanneer je voortaan niet alleen op vaatwastabletten, maar op alle hieronder genoemde dingen bespaart. Dan gaat het niet meer om een paar euro’s, maar al snel om honderden euro’s per jaar, als het niet meer is. Ik pak dat geld met liefde op en ga er lekker met mijn hele gezin van op vakantie. Dan maar boodschappen doen bij de Aldi (waar je overigens niks tekort komt, hoor!)

Het volle pond betalen is voor veel dingen voor mij echt geen optie meer. Je zult me nooit voor 100% van de prijs naar een pretpark zien gaan. Of voor de hoofdprijs een vakantie zien boeken. Als je eenmaal gewend bent aan korting, ga je niet meer terug naar de oude prijs.

Wil je dat ook?

Ik geef je hieronder vijf dingen waar ik NOOIT het volle pond voor betaal.

 • Boodschappen
  Kook met wat er in de aanbieding is. Op de ingrediënten die flink in de aanbieding zijn, baseer je je weekmenu. In de supermarkt kun je ook nog kiezen voor producten die afgeprijsd zijn omdat ze nog beperkt houdbaar zijn. Thuis meteen bereiden of in de vriezer gooien.
 • Treinkaartjes
  Even Googlen en je vindt geheid korting op treinkaartjes. Vaak gaat het hierbij om dagkaarten. Moet je helemaal naar de andere kant van het land treinen, dan bespaart een treinkaartje in de aanbieding je zo 50% op de kosten. Kruidvat verkoopt soms dagkaarten, maar ook online zijn ze goed te vinden.
 • Uitjes
  Het volle pond betalen voor de dierentuin of een pretpark is echt niet nodig. We deden het laatst om ze financieel te steunen, in deze gekke tijden. Dat kan een bewuste keuze zijn. Door op de website van deze bedrijven een kaartje te kopen krijg je sowieso al wat korting. Maar vaak ben je nog goedkoper uit dankzij kortingsbonnen, veilingen, spaaracties of bijvoorbeeld spaarprogramma’s als de ING Punten. Dat scheelt aanzienlijk.
 • Drogisterijartikelen
  Van luiers tot shampoo of tandpasta. Er gaat geen week voorbij of ze zijn ergens flink in de aanbieding. Ga voor goede aanbiedingen. Laat je niet verleiden met 25% korting. Dat vind ik niet genoeg om voor in te slaan. Aanbiedingen zoals 1+1 zijn wel écht de moeite waard. Sla in en bespaar jezelf een hoop geld. En kijk vooral ook eens online. Ik sla nog wel eens in via internetwinkels zoals deze online drogist.

 • Vitaminepillen e.d.
  Belangrijk maar ook duur! De vitaminepillen die wij en onze kinderen slikken, kopen we altijd met korting. Vaak bij Holland & Barret, waar ze geregeld 1+1 acties hebben. Ook de drogist doet hier vaak aan mee. Let wel op dat je goed spul koopt. Even vooraf online onderzoek doen helpt daarbij.

Nog een tipje extra…
Ook voor je telefoonrekening hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Natuurlijk ga je voor Sim Only (met een los toestel waarvoor je niet jarenlang nog de hoofdprijs betaalt) en bij deze website krijg je niet alleen een scherpe deal, maar betaal je in veel gevallen ook geen aansluitkosten. Lekker gebruik van maken dus!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop