5 dingen die je vandaag kunt doen om straks geld te besparen

Geld besparen is niet altijd iets van vandaag of morgen. Soms moet je ergens in investeren om er later de vruchten van te plukken. Dus deel ik vijf dingen met je die je nu kunt doen, om er straks profijt van te hebben. 

Een zaadje planten. Dat is het eigenlijk. Nu iets doen waar je op de lange termijn profijt van hebt. Ik heb dat bijvoorbeeld gedaan toen ik PorteRenee.nl begon. Het was een blogje over geld, naast mijn werk als journalist. Het verdiende in het begin natuurlijk heel slecht. Wat zeg ik? Eigenlijk niks. Nu, een paar jaar later, is het mijn volledige inkomen.

Mensen willen tegenwoordig vaak meteen resultaat. Meteen geld zien voor tijd die je investeert. Maar zo werkt het nu eenmaal niet altijd. Ik ben heel blij dat ik jaren geleden ben begonnen met dit ‘projectje’. Ik stak er alle tijd in die ik had. Mijn man was weleens chagrijnig als ik naast hem in bed lag te typen. Of wanneer ik hem op een vrije zaterdag vroeg weer wat aan de website te verbeteren. Nu zijn we allebei heel blij met wat we toen geplant hebben. Het zaadje.

Het hoeft niet altijd groot

Je hoeft niet zo’n groot project te starten als ik deed. Investeren in je financiële toekomst kan ook klein en simpel zijn. Zoals op deze vijf manieren.

Leer jezelf iets

Het internet en vooral YouTube zijn je grootste vriend. Door iets te leren wat je nu (tegen betaling) uitbesteedt, ga je in de toekomst veel geld besparen. Leer je eigen fietsband plakken, leer je eigen btw-aangifte doen of je ramen lappen zonder strepen. Jammer voor je fietsenmaker, boekhouder en glazenwasser. Maar hartstikke fijn voor jouw portemonnee.

Stop je creditcard in een la met een slot erop

Of geef ‘m aan je partner of vriendin als je er moeilijk mee om kunt gaan. In Amerika kun je zien wat voor gigantische problemen deze stukjes plastic kunnen geven. Het gebruik levert vaak schulden op. Weg ermee, bespaar jezelf de rente en het risico.

Sla wat maaltijden in voor in de vriezer

Een aantal pizza’s misschien. Maak meteen maar een grote pan pastasaus, die je in porties invriest. Het is nu even werk, maar het gaat je een hoop geld aan besteld eten besparen. Je kunt vanaf nu namelijk nooit meer zeggen dat je ‘helemaal niets in huis hebt.’ Er ligt altijd een makkelijke maaltijd in de vriezer.

Investeer in hergebruik

Investeer één keer in herbruikbare producten, die je vanaf nu niet meer steeds nieuw hoeft te kopen. Denk aan wasbare wattenschijfjes. Denk aan een goede thermoskan, die je heel wat afgehaalde thee en koffie bespaart. En ga zo maar door. Het kost nu even geld, maar levert op den duur alleen maar geld op.

Open een spaarrekening bij een andere bank

Er valt weer spaarrente te krijgen. Dus ga eens op zoek naar een spaarrekening die meer spaarrente geeft dan de grootbank waar je nu waarschijnlijk zit. Dat hoeft niet eens geld te kosten. Bij banken als Openbank, LeasePlan Bank of Bunq open je een gratis spaarrekening die meer rente biedt dan je nu waarschijnlijk krijgt. Deze investering kost dus niet eens geld, maar alleen maar een beetje van je tijd.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop