25 keer geld besparen in minder dan 10 minuten

Geld besparen hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt met besparingen die niet meer dan 10 minuten kosten, echt al behoorlijk bezuinigen. Renée zet 25 van deze makkelijke bespaartips op een rij.

1. Maak een boodschappenlijstje. Kost je maximaal 10 minuten en bespaart je tientallen euro’s per week aan onnodige boodschappen (je had nog drie potten augurken staan). Bovendien voorkom je dat eten in de prullenbak belandt omdat je niet goed hebt nagedacht wanneer je wat gaat eten.

2. Vergelijk je autoverzekering. Kan deze misschien goedkoper? Ik vind de autoverzekering de makkelijkste verzekering om te vergelijken. Die vergelijking duurt echt maar een paar minuten. En tel uit je winst.

3. Vervang stekkerdozen in huis door exemplaren met zo’n oranje aan-en-uit-knop. Die zet je uit wanneer je ‘m niet gebruikt. Dat scheelt je flink in stroomverbruik.

4. Spaar mee met simpele acties. Moet je bonnetjes in een specifieke volgorde in een boekje plakken? Dat vind ik veel te veel gedoe. Maar een spaarkaart even langs de scanner halen is weinig moeite. Gewoon lekker doen dus!

5. Check voortaan je kassabon ALTIJD. Hoe vaak ik wel niet bij de servicebalie heb gestaan, omdat een korting niet op de bon stond.

6. Maak een bestandje in je telefoon aan, waar je aankopen die je graag wilt doen opschrijft. Pas na 30 dagen besluit je of je het ook écht wilt kopen. Kleine moeite, die je veel onzinaankopen bespaart waar je later spijt van hebt.

7. Heb je meerdere streamingsdiensten tussen je abonnementen staan? Zonde van het geld. Laat er steeds maar één tegelijk lopen. Je kunt tenslotte maar één serie tegelijk kijken.

8. Koop een naaikitje en doe kleine reparaties aan kleding zelf. Oké, sokken stoppen doe ik ook niet, maar een knoop aannaaien kan iedereen.

9. Verwijder de app van Thuisbezorgd. Eten bestellen is mijn zwakte, dus misschien moet ik zelf ook maar eens deze tip opvolgen. Zonder app is de drempel hoger om weer eens wat te bestellen. Want wees nu eerlijk, hoe vaak denk je achteraf: dat was zo lekker, dat was echt iedere euro waard? Wij niet zo heel vaak…

10. Koop goede bakjes voor de vriezer en ga je maaltijdresten invriezen en later opeten. Of bewaar je maaltijd leftovers in de koelkast en eet het de volgende dag als lunch.

11. Word lid van de bibliotheek. Daar kun je meestal gratis of tegen een kleine vergoeding, het hele jaar boeken lenen. Sommige bibliotheken bieden zelfs ook luisterboeken en e-books aan.

12. Stel in op je verwarming wanneer ‘ie uit en aan moet slaan. Zo staat-ie nooit onnodig te loeien.

13. Verwijder de opgeslagen betaalgegevens op je computer. Zo wordt even snel iets online kopen net even wat ingewikkelder. Ben je echt een diehard online shopper? Delete dan de app van je bank van je telefoon.

14. Probeer van dure producten die je vaak koopt, eens een B-merk. Kijk gewoon of het net zo goed/lekker/fijn is. Zo ja, dan kun je hier voortaan geld op besparen. Zo niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

15. App een vriendin om elkaar te helpen als oppas. Jij een avondje bij haar, zij een avondje bij jou. Scheelt je toch tientjes aan oppas op date night met je lief.

16. Maak je eigen lunch. Dat kan makkelijk binnen 10 minuten en bespaart je per dag, week, maand en jaar een hoop geld.

17. Zeg je tv-pakket op. Serieus: wie kijkt er nog live televisie inclusief reclames?

18. Zet je ramen iedere dag even tegen elkaar open. Gezond! En bovendien scheelt het je stookkosten want verse, drogere buitenlucht verwarmt sneller dan lucht die al een tijdje in huis rondhangt.

19. Vraag om korting. Gewoon doen. Nee, dat is niet onbeleefd. Dat is in veel gevallen een heel normale vraag. En op die manier geld besparen is leuk!

20. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven die je veel te vaak verleiden tot het doen van onnodige en/of onzinnige uitgaven. Natuurlijk niet voor die van PorteRenee, daar krijg je ook nog gratis spaarkleurplaten bij. Daar zou ik me dus vooral voor inschrijven. Dat doe je hier.

21. Stel een automatische spaaropdracht in. Al is het voor € 25 of € 50 per maand. Dat is geld dat je gegarandeerd elke maand weg zet. Fijn gevoel, toch?

22. Pomp de banden van je auto op. Met zachte banden gebruik je onnodig veel brandstof. Geld besparen is soms makkelijker dan je denkt.

23. Hang een boodschappenlijstje op in huis, waarop iedereen iets kan opschrijven. Zo maak je een complete boodschappenlijst en hoef je gedurende de week niet te vaak alsnog naar de winkel omdat iemand in huis misgrijpt. Ieder supermarkt bezoekje brengt opnieuw verleidingen met zich mee.

24. Koop speelgoed en cadeautjes wanneer je ze in de aanbieding ziet. Zorg dat je altijd wat hebt liggen voor een (onverwachts) feestje of partijtje. Zo hoef je nooit de volle mep te betalen.

25. Zet de logeerkamer of zolder op Airbnb. Je denkt misschien dat niemand geïnteresseerd zal zijn, maar je zult zien dat je af en toe een boeking hebt. Hoe leuk is dat? Het geld dat je ermee verdient los je af op je hypotheek of zet je op je spaarrekening.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop