14 kleine acties die je financiën meteen beter maken

Je financiën op orde krijgen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms kunnen kleine dingen al een groot verschil maken. Deze 14 kleine acties zorgen er stuk voor stuk voor dat je er financieel weer wat beter voor staat.

1. Check hoe je pensioen er eigenlijk voorstaat op www.mijnpensioenoverzicht.nl

2. Doe je creditcard weg als je er steeds schulden mee maakt. Helemaal niet zo lastig. Gewoon online opzeggen en klaar. Kun je jezelf ook niet meer financieel in de problemen brengen.

3. Like de Facebook-pagina van PorteRenee. Zo mis je nooit meer een inspirerend artikel. Oh, en volg ons op Instagram. Daar deelt Renée nog veel meer dan hier.

4. Loop je verzekeringen eens door. Zitten er geen dubbele tussen? En is het allemaal echt nodig?

5. Log in bij DUO en check hoe hoog je studieschuld nu werkelijk is, als je die hebt. Betaal je al af? Verhoog die afbetaling gewoon eens met een tientje per maand. Alle beetjes helpen.

6. Misschien eens langs een financieel adviseur? Kost je in eerste instantie geld, maar levert je (bij een goede adviseur) uiteindelijk geld op.

7. Lees het boek Eigenwijs je Hypotheek Aflossen of Hypotheekvrij en verdiep je in het aflossen van je hypotheek. Iedere extra afgeloste euro is er één waar je nooit meer rente over hoeft te betalen.

8. Stel een spaaropdracht in voor de dag nadat je je salaris gestort krijgt. Het hoeft geen enorm bedrag te zijn. Als het maar iets is. Dan gaat er nooit meer een maand voorbij waarin je helemaal niets spaart. Fijn idee, toch?

9. Maak een budget. Begin maar eens met het maken van een budget voor je boodschappen. Hier geven veel mensen onnodig veel geld aan uit. Kies een bedrag dat passend is en probeer er komende week eens binnen te blijven.

10. Maak vanaf nu altijd een boodschappenlijstje wanneer je naar de winkel gaat. Suffe tip, dit, maar het scheelt je echt geld.

11. Lees eens wat over beleggen. Dat kan je op de lange termijn goed helpen je geld te laten groeien. Wij zijn fan van het boek Blondjes Beleggen Beter van financieel journalist Janneke Willemse.

12. Gooi iedere dag het kleingeld uit je portemonnee in je spaarpot.

13. Onderhandel voortaan over alles waarvan je denkt dat er over te onderhandelen valt. En dat is meer dan je denkt.

14. Bewaar bonnetjes. Prik ze op een prikker als je ze anders kwijtraakt. Zo heb je meer inzicht in je uitgaven en kun je ergens mee terug wanneer je het wilt retourneren. Dat gaat je niet meer gebeuren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop