Steffy is spiritueel en zet zes miljoen per jaar om: “Dat gaat heel goed samen”

Steffy Roos du Maine (34) staat aan het hoofd van een juridisch kantoor en een medisch adviesbureau. Ze draait een omzet van dik zes miljoen per jaar. Haar succes heeft ze mede te danken aan de spirituele reis die ze maakte.

“Een kristal op tafel klinkt wat zweverig, hè? Maar dat is het niet. Spiritualiteit kun je juist heel praktisch inzetten. Het kan helpen je grootste dromen waar te maken en overtuigingen en praktische bezwaren los te laten. In mijn boek Mindful & Miljonair laat ik zien welke spirituele tools je kunt inzetten voor zakelijk succes. Want spiritualiteit en succesvol zijn is écht een gouden combinatie.”

Spirituele reis

“Mijn spirituele reis begon toen ik in 2017 naar Burning Man ging. Daar maakte ik kennis met verschillende vormen van spiritualiteit. In het begin vond ik het hele gebeuren maar niets. Het liefst wilde ik zo snel mogelijk weer naar huis. Toch dwong ik mezelf er wat moois van te maken.

Ik liet mijn bezwaren los en begon te genieten: van kleffe knuffels, het zand overal en de talloze spirituele rituelen. Toen ik weer met beide benen op de grond in Nederland stond, ben ik veel boeken over spiritualiteit gaan lezen. Door spiritualiteit in mijn leven toe te laten ben ik een betere en succesvollere ondernemer geworden.”

Werken, werken en nog eens werken

“Voor mijn bezoek aan Burning Man was ik al succesvol ondernemer. Op mijn dertigste draaide ik een miljoen omzet. Mijn juridisch kantoor heeft meerdere vestigingen en ik heb 60 medewerkers in dienst. Hetzelfde aantal freelancers huur ik in voor mijn medisch adviesbureau. Dat klinkt allemaal mooi, maar ik verloor mezelf volledig in het werk. Mijn leven bestond uit werken, werken en nog eens werken. Het ging goed met het bedrijf, maar met mij een stuk minder. Ik rende mezelf volledig voorbij, was opgebrand, raakte snel geïrriteerd en viel vaak uit tegen anderen. Ik zorgde niet goed voor mezelf en luisterde niet naar mijn gevoel. Door het spirituele pad te bewandelen gaat het beter met me. Zowel zakelijk als persoonlijk. Eigenlijk ging ik daardoor beter naar mezelf luisteren en meer mijn hart volgen.” 

Maan als business coach

“Ik gebruik de maan bijvoorbeeld als business coach. Bij nieuwe maan stel ik doelen vast. Ik zie het eindresultaat voor me, zonder te bepalen hoe ik dat doel ga bereiken. Alle beperkingen en bezwaren laat ik los. Bij volle maan evalueer ik. Welke van mijn gestelde doelen wil ik bereiken en welke laat ik los? Het gebeurt wel dat ik een doel heb gedefinieerd waar ik vervolgens drie maanden niets mee doe. Dan laat ik het los. Alleen met de dromen die ik echt wil waarmaken ga ik aan de slag. Het ritme dat de maan biedt is ongelooflijk fijn. Ook al geloof je niet in de kracht van de maan, het ritme kan je enorm helpen.”

Groots denken en dromen

“Een concreet voorbeeld is dat ik van mijn boek een bestseller wil maken. Dat doel bepaal ik bij nieuwe maan. Bij volle maan evalueer ik, dan kijk ik of ik daadwerkelijk geloof ik in dit doel. Vervolgens ga ik ermee aan de slag. Ik bepaal dan niet een volledig uitgewerkte strategie, maar kijk wat er op mijn pad komt. Toen ik enthousiaste berichtjes kreeg van mensen die mijn boek hadden gelezen, dacht ik: ik ga ze gewoon vragen een review achter te laten. Vervolgens stromen de volgende ideeën vanzelf binnen. Wanneer je vooraf al een volledig uitgewerkt plan bedenkt, dan is het lastig daarvan af te wijken en durf je vaak niet meer groots te denken en dromen.”

Intunen op jezelf

“Op mijn kantoren liggen overal stenen. Tijdens een vergadering met het managementteam leg ik altijd een kristal op tafel. Als ik me bijvoorbeeld wat onrustig en negatief voel voor een meeting, neem ik een citrien mee, een gele positieve steen. Het gaat er niet om dat je moet geloven in de kracht van de steen, maar het helpt je in te tunen op jezelf. Jezelf af te vragen wat je nodig hebt. Mijn medewerkers vinden het grappig. Ik heb met kerst aan alle medewerkers een kristal gegeven die bij hem of haar paste. Dat werd erg gewaardeerd. En ook mijn mannelijke collega’s staan er steeds meer voor open, en dat terwijl het toch nuchtere juristen zijn, haha. Een mannelijke collega vertelde mij laatst dat hij bij het lezen van mijn boek kippenvel kreeg. Zoveel klopte er voor hem. Dat vind ik mooi.”

Overtuigingen loslaten

“Vroeger dacht ik dat ik alleen maar hard moest werken om mijn bedrijf groot te maken: work hard, play hard. Dat had ik mezelf aangepraat. Maar dat hoeft helemaal niet. Ik heb succesvolle bedrijven, ik heb een boek geschreven, ben postcast-host en yogadocent. Het kan allemaal. En ik heb vrije tijd. Ik wandel en sport graag, hou van uit eten gaan of bezoek een museum. En ik vind het heerlijk om lekker lang in bed te liggen. De overtuiging dat je vroeg uit de veren moet als je succesvolt wilt zijn, heb ik losgelaten.” 

Met geld jezelf gelukkig maken

“Ik verdien goed. Mijn management fee bedraagt € 10.000 per maand, maar ik leef vooral van dividend. Veel geld kan ongelukkig maken. Vooral wanneer je veel te verliezen hebt. Maar geld is wel een heel fijn middel om jezelf gelukkig te maken. Doordat ik goed verdien, kan ik keuzes maken waar ik happy van word. Ik kan in Amsterdam wonen, spontaan een yoga retreat boeken en investeren in zelfontwikkeling.

In het begin vond ik het moeilijk om geld aan mezelf uit te geven. Ik ging regelmatig op reis, maar dan sliep ik in een gedeelde kamer in een hostel en ging met de bus naar het vliegveld. Een taxi vond ik zonde van het geld. Het geld dat ik verdiende, gebruikte ik liever om mijn bedrijf verder te laten groeien. Hoewel ik inmiddels ruim zes miljoen per jaar omzet, vind ik het nog steeds weleens lastig om geld privé uit te geven. Maar mijn money-mindset verandert wel. Ik ben net terug van een weekje Ibiza. Daar heb ik geslapen in luxe hotels en gegeten in geweldige restaurants. Op en top genieten dus.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!