Sinterklaas shopt dit jaar tweedehands: 5 gouden tips

Renée helpt Sinterklaas dit jaar een handje en shopt tweedehands wat cadeaus bij elkaar. Ze geeft tips voor iedereen die ook wat pre-owned cadeautjes in de zak van Sinterklaas wil stoppen, en zo het milieu en de spaarrekening wil sparen.

Download hier de gratis PorteRenee Spaarkleurplaten

Sinterklaas is zeer begaan met het milieu. Daarom kiest hij steeds vaker voor tweedehands cadeaus. Of geef het een wat luxere titel: pre-owned of vintage. Hoe je het ook noemt: het bespaart flink op de kosten. En in deze dure tijden kan zelfs Sinterklaas wel wat besparingen gebruiken. Dus deel ik mijn vijf beste tips om mooie tweedehands Sinterklaascadeaus te scoren.

Tip 1: Begin op tijd. Begin oktober begin ik altijd met het scoren van pareltjes. Mijn lievelingskanalen om die te kopen zijn toch wel Vinted en Marktplaats. Facebook-groepen kunnen natuurlijk ook, maar daar is het wat lastiger zoeken op wat je graag wilt hebben. Dus: download die apps alvast en begin aan een wensenlijstje.

Tip 2: Wanneer je een wensenlijst hebt, kun je gerichter gaan zoeken. Je kunt zoeken op merk of omschrijving. Probeer verschillende alternatieve omschrijvingen. Bij LEGO bijvoorbeeld, zetten sommige mensen er het nummer van de set bij, anderen de naam van de set, of ze verzinnen zelf een soortgelijke naam. Wees creatief in de omschrijving waar je op zoekt, want dat doen de verkopers (helaas) ook.

Tip 3: Maak alerts aan voor de producten die je echt graag wilt hebben. Dit kan in Marktplaats en in Vinted. Een advertentie plaatsen met dat je iets zoekt, werkt doorgaans niet zo goed. Liever een alert aanmaken en – zodra het product online verschijnt – als eerste reageren. Dat werkt top. En zo scoor ik ook mijn beste Sinterklaas-deals.

Tip 4: Check de prijs op tijd. Zorg dat je weet wat de prijs van het nieuwe product was in oktober. Daarna gaan prijzen van speelgoed en andere typische cadeautjes voor 5 december vaak behoorlijk omhoog. Het is toch allemaal een kwestie van vraag en aanbod. En de vraag is rond die tijd door de feestdagen gewoon hoger. Zo weet je precies welke prijs je voor een nieuw product zou betalen en dus ook hoeveel je voor tweedehands maximaal zou willen bepalen. Ik heb altijd een bedrag in gedachten voordat ik ga zoeken. Om te voorkomen dat je in je enthousiasme alsnog te veel betaalt.

Tip 5: Kies voor goedkope(re) verzendopties. Die zijn er tegenwoordig namelijk en ze zijn nog duurzamer ook. Wij kiezen op Vinted vaak voor verzenden via Homerr, dat is een verzendbedrijf dat bezorgingen in dezelfde buurt met elkaar combineert. Het is goedkoper, het duurt wat langer, maar het is ook minder belastend voor het milieu. Er hoeft namelijk niet voor ieder pakketje afzonderlijk gereden worden.

Wil je alvast sparen voor de feestdagen?

Download hier de spaarkleurplaten voor de feestdagen!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek