Loodgieter Anouar: “Dit zijn mijn geheime tips om gas te besparen”

Anouar is al bijna 25 jaar loodgieter. Hij heeft twee bedrijven én is inmiddels een ster op YouTube. Hij deelt zijn geheime trucjes om gas te besparen.

Oeh, geheime tips om gas te besparen, daar willen we meer van weten.
“Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen of kunt laten doen is je installatie inregelen. Dat zorgt ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgen en bijvoorbeeld niet te warm wordt. Een slecht ingeregelde cv-installatie verbruikt meer gas, soms wel tot 20 procent meer. Hartstikke zonde en slecht voor de milieu. Je kunt dat – als je mijn video’s goed kijkt – ook zelf doen.

En verder geldt natuurlijk: doe de verwarming niet aan in de ruimtes waar je niet bent, gebruik tochtstrips, doe een warme trui aan en kruip lekker knus tegen je partner aan.”

Waarom ben je begonnen met Youtube?
“Eigenlijk in een melige bui. We waren een groot project aan het afronden, het was de laatste dag. En ik dacht: ik ga eens filmen hoe je een keuken juist moet afkitten. Toen ik later keek bleek dat het filmpje een miljoen views had!”

Je was meteen een influencer!
“Haha, nee, ik dacht: dat is niets voor mij. En ik had het ook veel te druk met mijn bedrijf. Maar een paar jaar later ben ik toch nog wat video’s gaan plaatsen. Inmiddels plaats ik zo’n twee jaar regelmatig een klusvideo. Sinds ik video’s maak over hoe mensen gas kunnen besparen, groei ik hard op YouTube.”

Waarom denk je dat het zo’n succes is?
“Ik gebruik makkelijke taal, waardoor iedereen begrijpt wat-ie moet doen. En in de meeste video’s zit ook iets van humor. De meeste klusvideo’s zijn heel serieus. Dus ik denk een combi van goede informatie en mezelf zijn. Niet alleen doe-het-zelvers kijken, maar ook beginnende monteurs. Mijn video’s worden zelfs gebruikt op scholen.

Verdien je er ook geld mee?
“Ja, wel iets. Dat gaat vanzelf als je veel views hebt, via advertenties. En daarnaast vragen steeds meer bedrijven of ik hun producten wil promoten. Dat doe ik alleen met producten waar ik toch al mee werk en ik moet er echt achter staan. Het moet geen TelSell worden. Ik wil mensen iets leren en ik wil dus ook dat ze echt iets hebben aan de producten die ik laat zien.”

En wat is er zo leuk aan loodgieter zijn?
“Het is zo’n veelzijdig beroep, je moet heel veel skills beheersen. Je moet gasinstallaties kunnen aanleggen, cv-installaties, rioleringen en je moet dakwerkzaamheden beheersen. Je kunt je dus nooit vervelen. Je ontmoet ook heel veel mensen, dat maakt het werken leuker en daar heb ik zelfs vriendschappen aan overgehouden. Het is verder heel fijn dat je mensen uit de brand kunt helpen als hun verwarming het niet doet of als ze een lekkage hebben of verstopping. Om die problemen op te lossen moet je vindingrijk en creatief zijn. Dat maakt het wel gaaf.”

Ik word er bijna enthousiast van, helaas ben ik totaal niet handig.
“Nou, er is echt een tekort aan loodgieters en installatiemonteurs. Als je een baangarantie wil, dan moet je dit werk gaan doen. Doordat we de komende jaren allemaal van het gas af gaan, wordt de vraag naar goede mensen alleen maar groter. Als je lekker wil verdienen en mee wil helpen aan de bescherming van moeder aarde, dan is dit misschien wel een baan voor je.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!