“Ik verdien geld met het verhuren van garageboxen”

Sabine (31) investeert in garageboxen door ze te verhuren. Ze koopt ze met spaargeld en verhuurt ze vervolgens. Zo heeft ze voor zichzelf extra inkomen gecreëerd.

“Mijn ex en ik zochten een manier om geld te verdienen. Een andere manier dan alleen maar ouderwets werken. Ons oorspronkelijke doel was: van deze extra inkomsten de studie van onze zoon betalen. Ik wil niet dat hij met een studieschuld aan zijn volwassen leven moet beginnen. De rente op een spaarrekening was toen al ongeveer 0%, dus daarmee zou ons geld niet groeien.

We vroegen ons af: waar kunnen we ons geld in investeren om er meer van te maken? We kozen ervoor om een garagebox te kopen en die te verhuren. Ik had daar iets over gelezen en ze op Funda gezien. Na die eerste garagebox kochten we er nog een, en nog een en zo verder. Op die manier maakten we van ons geld steeds meer geld. Dat dit beleggen in vastgoed was, had ik toen helemaal nog niet door. Toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, verdeelden we de garageboxen. Ik ben er daarna mee door gegaan. Het gaat als een trein.”

Waarom eigenlijk niet beleggen in een tweede huis?

“Om een tweede huis te kopen, had ik een tweede hypotheek moeten afsluiten. Dat wilde ik niet. Bij ons in de regio kost een garagebox tussen de € 9.000 en € 30.000. Dat is voor mij een bedrag dat ik bij elkaar kan sparen. Een stuk haalbaarder dus. Gemiddeld geef ik ongeveer € 12.500 uit per garagebox. Ik zorg er altijd voor dat ik minimaal 6% rendement maak. Anders is het voor mij niet interessant. Het duurt namelijk even voordat je het hele bedrag weer hebt terugverdiend in huurinkomsten.”

Klinkt goed. Stel, ik wil hier morgen mee beginnen, wat zijn dan jouw beste tips?

“Ik noem er drie.”

1. Verhuur zonder gas en elektra

“Helaas gebeurt het geregeld dat garageboxen worden gebruikt om illegale dingen in te doen. Denk bijvoorbeeld aan een wietplantage. Door te verhuren zonder gas en licht is het voor mensen met kwade bedoelingen niet interessant om bij jou te huren. Daarbij, als zo’n plantage wordt opgerold, dan ben jij ook verantwoordelijk als eigenaar. Dat wil ik absoluut niet.”

2. Zoek garageboxen in een woonwijk

“Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat boxen in een woonwijk veel sneller verhuurd worden dan daarbuiten. Mensen willen liever niet in de auto hoeven te stappen om bij hun spullen te komen. Stel je hebt weinig ruimte thuis voor je hobby, dan is een garagebox om de hoek natuurlijk ideaal.”

3. Koop een garagebox die is aangesloten bij een VVE

“Persoonlijk vind ik het prettig om zo min mogelijk risico te lopen met mijn garageboxen. Door een box te kopen die is aangesloten bij een VVE (vereniging van eigenaren) zijn er veel zaken voor bijvoorbeeld onderhoud al vastgelegd. Zo zijn er nooit verrassingen en het geeft mij een stukje extra zekerheid.”

Zie je jezelf als een vastgoedbelegger? Nu je hier een paar jaar mee bezig bent?

“Eigenlijk wel ja. Een tijd geleden heb ik een cursus gevolgd over vastgoedbeleggen. Ik dacht dat ik vast het minst kennis zou hebben van iedereen daar. Wat bleek? Ik wist dus al heel veel. En dat allemaal door mijn eigen ervaringen van de afgelopen jaren. Gaaf, toch?”

Supergaaf! En nu?

“Beleggen in vastgoed is interessant. Hoe ik dat ga vormgeven, weet ik nog niet. Wel heb ik er bewust voor gekozen om nu zelf een huis te huren. Zo kan ik voor een eventuele vastgoedbelegging makkelijker geld lenen. Daarnaast ben ik me aan het verdiepen in dividend beleggen. Ook heel interessant. De inkomsten van de garageboxen zet ik nu aan de kant tot ik weet welke richting ik uit wil met mijn beleggingen. Want ik wil het eerst goed begrijpen voordat ik zo’n keuze maak.”

Nu ben ik wel benieuwd om hoeveel garageboxen het gaat…

“Ik snap dat je nieuwsgierig bent, maar dat houd ik liever voor mezelf. Het aantal garageboxen wisselt ook steeds. Omdat het een kopersmarkt is, verkoop ik er af en toe een.”

Ah jammer! Wil je wel vertellen wat de verhuur van één box gemiddeld oplevert?

“De kosten van de VVE liggen grofweg tussen de € 10 en € 30 per maand. Je huurprijs bepaal je uiteraard zelf. Ik probeer wel altijd in de buurt te blijven van wat anderen in de buurt vragen. De verhuur van een box ligt per maand tussen de € 65 en € 120. Dit is heel erg plaats afhankelijk. Ik beleg in Tilburg, maar in Utrecht werk je met heel andere bedragen. Het is dus per garagebox tientjeswerk per maand. Bij elkaar telt het lekker op en je hoeft er niks voor te doen.”

Terugkijkend: ben je blij dat je hiermee begonnen bent?

“Zeker. Heel erg. Het brengt niet alleen geld op, maar het geeft ook een gevoel van excitement. En trots. Het is toch leuk dat een idee op deze manier uitgroeit naar een verdienmodel. Sowieso is die studie van mijn zoon al gedekt. Fijn natuurlijk, want dat was het oorspronkelijke doel. Geld is fijn, maar de mensen van wie ik hou kunnen helpen, is voor mij nog veel belangrijker.”

Wil je meer weten over Sabine? Je kunt terecht op haar site.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop