IDEAAL: een op te laden creditcard waar je gewoon een auto mee kan huren

Een creditcard is handig maar kan je financieel ook in de problemen brengen. En dat willen we niet. Wij ontdekten een creditcard waar je vooraf geld op zet. Een perfect alternatief.

Om eerlijk te zijn zou ik het liefst helemaal geen creditcard hebben. Lang leve de Hollandse pinpas en iDeal. Maar ja, ik wil ook soms op vakantie. Dus heb ik sinds een paar jaar een creditcard in mijn portemonnee zitten. Ideaal, echt waar. Maar ik baalde wel van die rekening achteraf. Dan had ik lekker vakantie gevierd en viel achteraf de afrekening op de mat. Best wel zuur. 

Nu had ik eerder al eens gehoord over een prepaid creditcard waar je vooraf geld op kunt zetten. Je laadt ‘m als het ware op, zodat je niet achteraf nog financieel in de problemen kunt komen. Maar wat bleek nou: die kaarten werden niet geaccepteerd voor bijvoorbeeld het huren van een auto in het buitenland of het boeken van een hotel. Dat is nu precies waar ik die kaart voor nodig hebt. Dus behield ik mijn oude creditcard maar.

Not anymore. Ik heb nu de ICS GO Card ontdekt. Die is hartstikke nieuw en wat mij betreft ideaal. Het is een creditcard waar je zelf vooraf geld op stort. En deze kaart wordt dus wél geaccepteerd voor autoverhuur en bij een hotel. Je krijgt geen BKR-registratie. Daarnaast heb je veel andere voordelen van creditcards ook, bijvoorbeeld

  • Aflevergarantie. Heb je een (online) bestelling gedaan met deze creditcard nooit aan? Dan kun je een verzoek indienen om je geld terug te krijgen. Dit geldt ook wanneer het kapot bij je bezorgd wordt, als het nep blijkt (bijvoorbeeld namaak merk) of wanneer het veel te laat arriveert.
  • Wanneer je een aankoop doet met je ICS GO creditcard ben je in de meeste gevallen 180 dagen verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies. Wel zo fijn! Slim dus om grote aankopen zoals bijvoorbeeld een nieuwe laptop, hiermee te doen en niet met iDeal.
  • Omdat je geen schulden kunt maken met deze creditcard, kan iedereen van 18+ ‘m aanvragen. Hoeveel je verdient maakt dus niet uit, wat bij een reguliere creditcard wel vaak zo is.

Hele fijne voordelen vind ik dit, waar je dus nu niet meer een gewone creditcard voor hoeft te nemen met alle risico’s die daarbij horen. Check hier de voorwaarden van de ICS GO Card. De kosten check je hier. 

Dit artikel is een samenwerking met ICS. De inhoud is 100% PorteRenee

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!