Dit werk moet je gaan doen als je miljonair wilt worden

De top tien van rijkste Amerikanen werken grotendeels in dezelfde branche. Een branche die blijkbaar veel miljonairs voortbrengt. Misschien een carrièreswitch overwegen?

Het zijn niet bepaald verrassende namen in de top tien rijkste Amerikanen. We vermoeden dat ze elkaar ook allemaal wel kennen. Op nummer één Elon Musk, daarna Jeff Bezos. En ook Bill Gates en Mark Zuckerberg staan natuurlijk in het rijtje. Dat blijkt uit de lijst met rijkste mensen ter wereld, van Forbes.

Rijkste Amerikaanse vrouw

Alice Walton is trouwens de eerste vrouw in de lijst. Ze staat op nummer 12 en behoort tot de familie die de Amerikaanse Walmart-keten in handen heeft.

Startup de weg naar miljonair?

Opvallend is dat bijna alle tien de rijkaards hun vermogen vergaarden in de technologiesector. Alleen Warren Buffet, op nummer drie, is een uitzondering op die regel. Hij verdiende zijn geld als belegger en medeoprichter van een investeringsmaatschappij.

Ook opvallend: bijna alle rijke Amerikanen in de top tien stonden aan de wieg van een groot bedrijf. Jeff Bezos bij Amazon, Bill Gates bij Microsoft, Mark Zuckerberg bij Facebook. Elon Musk is natuurlijk niet de bedenker van Tesla, maar hij was er wel vroeg bij en investeerde al een jaar na de oprichting in het bedrijf.

ICT loont

Een vernieuwend bedrijf beginnen in de technologie sector vergroot je kansen om miljonair te worden aanzienlijk. En zelfs als het niet lukt om een succesvolle startup op te zetten, kan deze sector goed voor je bankrekening zijn. Gemiddeld verdienen ICT’ers in Nederland tussen de 2000 en 4000 euro per maand. Maar er zijn ook functies in de techbranche die nog beter verdienen. Het beste kunt je IT-manager worden (€8000 per maand), IT-projectmanager (€7000 per maand) of database analist (€7000 per maand).

Conclusie: de nerd van gisteren blijkt de rijkaard van morgen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop