Celebs die het allemaal uitgaven: zo weinig hebben ze over

Ze verdienden miljoenen per jaar, maar nu de faam een beetje overgetrokken is, is daar weinig meer van over. Hoge kosten zijn vaak de reden. Deze celebs hebben weinig meer over.

Het verhaal is vaak hetzelfde. Een hoog inkomen, maar nog net iets hogere kosten. En zeker als de inkomsten dan opeens teruglopen, kun je weinig overhouden. Of zelfs in het rood belanden. We zetten de vermogens van een paar niet-zo-heel-rijke celebs op een rij. 

1. Chris Tucker – 5 miljoen dollar

Misschien ken je deze acteur wel van Rush Hour of van Fifth Element. Hij behoorde ooit tot de best betaalde acteurs van Hollywood, met op zijn top een ruime 25 miljoen dollar per film. Hij bouwde aan de andere kant flinke schulden op, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst, en moest uiteindelijk zelfs gedwongen zijn huis verkopen. En zo hield hij van al die verdiende miljoenen maar zo’n 5 miljoen over. Dat betekent met zijn uitgavenpatroon dat ‘ie gewoon weer aan de bak moet.


2. MC Hammer – 2 miljoen dollar

Ken je deze ster uit de jaren ‘90 nog? Iedereen deed zijn dansjes na en hij verdiende daar zo’n 25 miljoen dollar mee. Wat doe je daarmee? Nou, hij liet bij zijn huis een garage voor 17 auto’s bouwen en had 200 man aan het werk in zijn mega villa. De inkomsten liepen terug en zijn uitgaven waren wel erg hoog. En zo blijft er van zo’n enorm vermogen al snel nog maar 2 miljoen dollar over.3. Lindsay Lohan – 1,5 miljoen dollar

Drugs, drank en niet op set verschijnen, doet weinig voor je carrière als actrice. Dat merkte Lindsay Lohan ook. Haar complete spaarsaldo werd in 2012 in beslag genomen door de Belastingdienst, waardoor ze in totaal nog maar € 800.000 aan vermogen had. Dat was even terugschakelen qua shopgedrag voor de Mean Girls actrice. Ze heeft inmiddels wat bij kunnen verdienen, maar zo hard als toen gaat dat echt niet meer.

4. Aaron Carter – 400.000 dollar

Aaron Carter, de beroemde broer van Backstreet Boys lid Nick, verdiende voor zijn 18e al 200 miljoen dollar. Ook hij wist heel wat platen te verkopen en hoefde de opbrengst niet te delen met andere leden, zoals dat wel voor zijn broer gold. Hij investeerde een groot deel in vastgoed, maar maakte niet al te beste keuzes, waardoor hij veel geld verloor. Ook was hij de Belastingdienst even vergeten, een fout die celebs wel vaker maken. En zo verdampte zo goed als zijn hele vermogen als sneeuw voor de zon. Auw.

Dit verhaal is ook verschenen als podcast

Volg ons op Spotify en mis niks

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop