5 tips: zo doe je goedkoop boodschappen op de markt

De markt is geweldig om boodschappen te doen. Ik geef je 5 tips om goedkoper uit te zijn met je boodschappen op de markt.

Is de markt goedkoper?

Ja. Op de markt is een gulden een daalder waard. Je kunt het in deze euro-tijden eigenlijk niet meer zeggen, maar je geld is ook nu nog meer waard op de markt. Mijn moeder leerde me dat vroeger al. Maar ik was het eigenlijk een beetje vergeten, tot ik een paar weken geleden voor een radio-uitzending op de markt liep. Ik werd er geïnterviewd over sparen en besparen en verbaasde me ondertussen volop over de prijzen op de markt. Heerlijke, verse avocado’s vijf stuks voor 2,50 euro. Dat vind je bij geen enkele supermarkt. Maar ook mango’s, appels en wortelen. Ze gingen voor een prikkie weg.

Na die uitzending nam ik me voor: ik ga mijn boodschappen weer eens wat vaker doen op de markt. Het scheelt serieus geld. Al kost het wel iets meer tijd omdat je nu eenmaal niet alles op de markt kunt halen. Wel veel, maar niet alles. Al overweeg ik soms om al mijn boodschappen daar wel te doen. Wat je niet op de markt kunt krijgen, heb je misschien wel niet echt nodig. Boodschappen doen op de markt zorgt ervoor dat je met veel verse producten thuiskomt. Is dat niet het allergezondst uiteindelijk?

Met deze tips bespaar jij ook op je boodschappen

Ik ontdekte een paar dingen die je helpen nog goedkoper uit te zijn op de markt. Vijf van mijn tips deel ik hieronder met je. In de hoop dat het ook jou geld scheelt. Laat vooral jouw markt-tips achter onder dit artikel.

Kies één markt waar je voortaan je boodschappen doet

Als je er vaker komt, ontdek je welke kramen er altijd staan en waar je wat het beste en het meest goedkoop kunt kopen. Avocado’s zijn misschien bij de één lekker en goed geprijsd. Terwijl die andere kraam de beste is voor aardbeien.

Laat je leiden door aanbiedingen

Maak wel een lijstje maar pin je daar niet compleet op vast. Had je sperziebonen opgeschreven maar is de broccoli die dag écht goedkoop? Dan ga je daarvoor.

Lees ook: Zo besteed je 30% minder aan je boodschappen.

Wees niet bang om te onderhandelen

Het hoort er een beetje bij op de markt. Als jij vijf pakjes scheermesjes koopt, kun je best een beetje afdingen op de prijs. 

Aan het einde van de dag kun je op de markt écht je slag slaan

Kooplui willen van hun verse producten af en gooien ze in de uitverkoop. Groenten en fruit maar ook bijvoorbeeld vis, vlees en bloemen gaan voor een prikkie. Kijk wel even goed naar de houdbaarheid. Soms is die niet zo lang meer als je misschien gewend bent in de supermarkt.

Producten die niet zo lang meer houdbaar zijn kun je thuis invriezen

Gesneden fruit gaat in de vriezer voor door de yoghurt of een vers sapje. Wist je dat je veel groenten ook kunt invriezen? Sommige groenten, zoals bijvoorbeeld broccoli of bloemkool, moet je voor het invriezen even blancheren.

Wat is jouw ultieme bespaartips voor op de markt?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Leer het nu met de online PorteRenee cursus In Control
☑️ Stop met terugboeken
☑️ Krijg grip op impulsaankopen
☑️ Creëer meer ruimte om te sparen
☑️ Bereik eindelijk je doelen