“We sparen soms wel €2.000 per maand”

Veel geld uitgeven aan boodschappen vindt Chantal (30) zonde. Maar ze trekt graag haar portemonnee als het gaat om het maken van mooie herinneringen.

“Al onze uitgaven in het overzicht zijn gemiddelden. Wat er aan het eind van de maand overblijft gaat naar de spaarrekening. Soms kan dat wel €2.000 zijn. We hebben overigens geen concreet doel voor ons spaargeld. Ooit willen we verhuizen naar een vrijstaande woning, maar de markt is nu zo overspannen. Onze huidige woning hebben we in 2016 gekocht voor €225.000 en is inmiddels het dubbele waard. Maar als we wat terug willen kopen betalen we natuurlijk ook de hoofdprijs. We wachten dus nog maar even.”

Als er zoveel geld overblijft, is beleggen dan geen optie?

“Rob heeft aandelen via zijn vorige werkgever en investeert in cryptocurrency. Daar zit serieus geld in en is echt zijn ding. Ik houd me daar wat minder mee bezig.”

Jij werkt in loondienst, maar ook als zzp’er. Wat doe je als zelfstandige?

“Ik heb een eigen blog. Ik schrijf artikelen over interieur en over mijn leven als moeder. Daarnaast doe ik ook nog wat online marketing-opdrachten. Met mijn eigen bedrijf verdien ik gemiddeld €400 per maand. Ik vind het vooral leuk om dit naast mijn werk op het kinderdagverblijf te doen. Ik word ervoor betaald dus het is werk, maar eigenlijk zie ik het meer hobby.”

Zijn er posten die jij zo laag mogelijk probeert te houden?

“De boodschappen. Ik vind het een sport deze zo goedkoop mogelijk te doen. Soms zie ik hier huishoudboekjes van vrouwen die kapitalen aan boodschappen uitgeven. Daar verbaas ik me over. Dan denk ik: daar kan ik een heel weeshuis van voeden. Ik ga al jaren iedere week naar een budgetsupermarkt. Ik maak een menu voor vijf dagen op basis van de aanbiedingen in die winkel. In het weekend ga ik naar een A-supermarkt. Dan haal ik bijvoorbeeld lekkere speciaal biertjes voor Rob.”

Waar geven jullie graag geld aan uit?

“We houden wel van leuke gadgets in huis en hebben allebei een dure telefoon. Ik maak voor onder andere mijn blog veel foto’s, dus een goede camera op mijn telefoon is belangrijk. Ook koop ik graag lekkere verzorgingsproducten voor mezelf en bezoek ik regelmatig de schoonheidsspecialist. Maar het liefst geef ik geld uit aan het maken van herinneringen. Samen met Rob of met vrienden uitgebreid borrelen en eten in een goed restaurant bijvoorbeeld. Of een dagje met Fleur naar het strand. Rob en ik lunchen dan bij een strandtent en Fleur eet haar bruine boterham met pindakaas. Iets anders lust ze niet, haha.”

Zijn vakanties dan ook favoriet?

“Absoluut. Door corona ziet de vakantie er dit jaar wel wat anders uit dan normaal. We zaten dit voorjaar een weekje in een huisje op een vakantiepark en in het najaar gaan we twee weken naar Gran Canaria. Maar buiten corona gaan we naast dat weekje in de lente ook aan het einde van het jaar een maand weg. We hebben voordat Fleur geboren werd al prachtige reizen gemaakt. Dat willen we nu met haar weer gaan doen. Volgend jaar trekken we vier weken met een camper door Amerika. Dat redden we natuurlijk niet met het vakantiepotje van €300 per maand. Maar de spaarrekening is goed gevuld, dus het resterende bedrag halen we daar gewoon vanaf.”

Denk je dat geld gelukkig maakt?

“Wij hebben het financieel goed en zijn gelukkig. Rob en ik kennen allebei ook de andere kant. Onze moeders waren alleenstaand en moesten de eindjes aan elkaar knopen. Mijn moeder moest het een periode zelfs met €35 per week doen. We gingen in die tijd naar de Voedselbank. Geld om een keer op vakantie te gaan, was er niet. We gingen weleens een dagje uit hoor, maar dat waren dagjes die niets kosten. Het voelt voor mij altijd weer luxe als de koelkast goed gevuld is. Of als ik de auto vol kan tanken zonder op de kosten te moeten letten. In die zin draagt geld wel bij aan mijn en ons geluk.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!