Kasboek Frédérique: “De afgelopen maanden kocht ik drie Louis Vuitton-tassen”

Frédérique (29) heeft een drukke baan en geeft haar verdiende geld graag uit. Ze houdt van mooie kleding, rijdt in een nieuwe cabrio en gaat vaak op stap. We mogen meekijken in haar kasboekje.

“Ik hou wel van geld uitgeven. Ik ben gek op kleding en schoenen en ga graag uiteten en op vakantie. Op mijn ideale zaterdag ga ik eerst sporten, dan winkelen en vervolgens gezellig lunchen en borrelen. Daarna kleed ik me om voor een etentje buiten de deur en sluit ik de dag af met gezellig feestje. Ik heb een drukke baan en blijer kun je me niet maken met zo’n dag. Ik geef dus graag geld uit, maar spaar ook. Iedere maand stort ik € 500 op mijn spaarrekening en alle extraatjes, zoals vakantiegeld en bonussen, stort ik ook op deze rekening. Ik hoop over een paar jaar een huis te kopen. Dat had ik afgelopen jaar al willen doen, maar de huizenmarkt is zo overspannen dat ik nog maar even wacht.”

Je geeft € 500 per maand aan kleding uit. Heb je een volle kledingkast?

“Mijn walk-in-closet hangt inderdaad redelijk vol. Ik ben wel verslaafd aan kleding kopen. Afgelopen maanden kocht ik drie Louis Vuitton-tassen. Ook mijn schoenen zijn duur. Hoewel ik veel kleding koop, koop ik niet alleen maar dure items, hoor. Ook vintage. Ik kan er echt van genieten als ik bij een tweedehandswinkel een mooi item van een bijzonder merk vind.”

Wat is je duurste kledingstuk?

“Mijn winterjas. Die kostte € 1.000. Daar doe ik een jaar over vier à vijf mee. Hiervoor had ik ook een dure jas, maar die heb ik voor € 450 verkocht op Vinted. Ik verkoop regelmatig kleding die ik niet meer draag.”

Rijd je ook in een mooie auto?

“Ik heb een leaseauto en betaal best een fors bedrag aan bijtelling. Het is inderdaad een mooie auto. Een cabrio. Dat wilde ik echt heel graag. Deze auto was ook één van mijn eisen tijdens het onderhandelingsgesprek met mijn werkgever.”

Hoe zien jouw vakanties eruit? Ook duur?

“Mijn ouders hebben een vakantiehuis in Zuid-Europa. Daar ga ik één keer per jaar heen. Ook maak ik graag verre reizen. Een weekend New York met een vriendin bijvoorbeeld, daar geniet ik van. Op vakantie ga ik voor luxe. Je zult mij niet snel op een camping zien staan.”

Let je op aanbiedingen als je boodschappen doet?

“Ja, dat doe ik wel. Ik eet heel gezond. Veel groenten en weinig vlees. Eén keer per week ga ik met een lijstje naar de supermarkt. Ik vind het leuk als ik bij het afrekenen zie hoeveel geld ik bespaard heb door op aanbiedingen te letten. Of ik ook bij verzekeraars op aanbiedingen let? Niet echt. Ik betaal best veel voor mijn zorgverzekering, maar ik ben er tevreden mee. En mijn energiekosten zijn nog steeds goed te doen. Mijn appartement is nieuw en goed geïsoleerd. Meestal krijg ik zelfs wat geld terug.”

Heb je wel eens nagedacht over beleggen?

“Toevallig heb ik laatst een gesprek gehad met de bank. Ik heb het eerder gedaan, ik legde € 1.000 in en een halfjaar later had ik nog € 200 over. Dat vond ik niet prettig. Ik heb er gewoon te weinig verstand van en heb geen zin me erin te verdiepen. Maar beheerd beleggen vind ik een goede optie. Dat ga ik binnenkort mee starten. En dan echt voor de lange termijn.”

Praat je met anderen makkelijk over geld?

“Ik ben heel open. Dat heb ik niet van mijn ouders meegekregen hoor. Zij vertellen mij bijvoorbeeld niet hoeveel ze verdienen en wat er op hun spaarrekening staat. Ik ben daar anders in en vind het ook leuk van anderen te horen wat ze verdienen en waar ze hun geld aan uitgeven. Daarom ben ik ook groot fan van deze rubriek. Dus het werd tijd om zelf een keer mee te doen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop