Geen stress! Zo kun je ook na 1 januari nog overstappen van zorgverzekering

Ben je al overgestapt van zorgverzekering? Nee? Geen stress! Je kunt ook nog na 1 januari overstappen. Ik leg precies uit hoe.

Een vriendin had vorig jaar rond oud en nieuw stress. Ze zat al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Na lang op haar inpraten ging ze mee in het idee dat er door over te stappen flink geld bespaard kon worden. En aangezien zij, net als alle andere mensen vermoed ik, het niet leuk vindt om onnodig veel geld aan verzekeraars te betalen, besloot ze dat het tijd werd. En dat werd het ook echt. Ze zat namelijk al zeven jaar bij dezelfde verzekeraar, dezelfde polis, alleen de premie liep op.

Ze begon enthousiast aan haar voornemen. Eerst maar eens vergelijken. Ze had een selectie gemaakt van twee zorgverzekeringen die ze wel zag zitten. En toen moesten er kinderen uit school gehaald worden. Er moesten boterhammen gemaakt worden. Daarna gewerkt, gedoucht en geslapen. Je weet wel hoe dat gaat. Het overstappen vergat ze. Ai!

LEES OOK: 15 gouden spaartips die je echt helpen

Toen ik haar op 31 december even kort belde, schoot ze in de paniek. Shit! Vergeten over te stappen. Ze was nu druk met oliebollen en appelflappen. En wilde niet gehaast overstappen. Maar, ontdekte ik toen ook pas, je hoeft niet perse over te stappen voor 1 januari. Je moet uiterlijk voor 1 februari een nieuwe verzekeraar hebben. Die dekt dan ook je medische kosten (dat deel dat verzekerd is) met terugwerkende kracht sinds 1 januari. Niks aan het handje dus. Het enige wat ze wel perse voor 1 januari moest doen, was haar oude verzekering opzeggen. Dus dat deed ze. En op 3 januari nam ze rustig de tijd om zich aan te melden bij die nieuwe verzekeraar.

overstappen zorgverzekering

Let op: Een zorgverzekeraar is verplicht om je te accepteren voor de basisverzekering. Hij is niet verplicht dat ook te doen voor de aanvullende verzekering. Dat is op zich geen probleem zijn als je gezond bent. Maar heb je medische problemen en maak je dus veel kosten, dan zou ik die oude verzekering niet zomaar opzeggen. Het kan namelijk dat je niet geaccepteerd wordt bij je nieuwe verzekeraar.

Dus: geen stress. Ben je nog niet overgestapt. Bel even je oude zorgverzekeraar en zeg alvast op. Dan kun je nadat de oliebollen en champagne wat zijn gezakt, rustig vergelijken en bepalen waar je je in het nieuwe jaar wilt verzekeren.

[mailerlite_form form_id=12]

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!