Zo doe je voordelig boodschappen als single

Ben je alleen, dan is het leven duurder. Winkels spelen hier op in en bieden veelal duurdere eenpersoonsporties aan. Daar trap ik niet in. Zo bespaar je op boodschappen als je alleen bent.

Door Chantal

Eigenlijk best oneerlijk. Als je alleen bent, dan is het leven duurder. Je kunt alle kosten nou eenmaal niet in tweeën splitsen. Op Zanzibar betaalde ik ooit de volle mep voor een tweepersoonskamer toen ik als single een kamer boekte die eigenlijk voor twee personen was. Niks korting. In het dagelijks leven heb ik toch mijn manier gevonden om niet te veel geld kwijt te zijn aan bijvoorbeeld boodschappen. Hoe ik dat doe? Nou, ik kook voor twee singles! Deze en nog meer tips hoe je als single kunt besparen op boodschappen deel ik hieronder.

Koop (en kook) voor twee

Klinkt wat gek, koop en kook voor twee. Alsof je dan duurder uit bent. Ik leg het uit. Ik bedoel hiermee: laat je niet verleiden door eenpersoonsverpakkingen, die doorgaans een stuk duurder zijn dan de doorsnee verpakkingen. De minivariant is een marketingtruc. Ik koop items als tomatenpuree of spinazie gewoon ‘groot’ in. Ik ga niet voor de kleine verpakking die in verhouding een stuk duurder is. Ik kook gewoon voor twee en splits het vervolgens op in twee porties. Daarover straks meer. 

Ga naar de markt

Eerder schreef ik al hoe je kunt besparen op boodschappen met een basisgerechtenlijst. Daarin deelde ik mijn tip van de markt. Nou, die tip gaat hier ook op. Vroeger riep men: ‘Op de markt is je gulden een daalder waard.’ En dat is zo. Helemaal aan het einde van de dag. Dan krijg je veel korting, omdat fruit en groenten anders weggegooid worden. Grote zak sinaasappels voor een euro, of (in het seizoen) de laatste doosjes aardbeien. Ik noem maar even iets. 

LEES OOK: 5 x besparen op de boodschappen voor singles

Invriezen maar

Ik kook zoals gezegd voor twee personen. Dus met de normale (meer budget) verpakkingen maak ik een gerecht voor twee personen. Ik houd ook mijn weekmenu aan. Van deze maaltijd eet ik dan twee dagen. Soms achter elkaar, of ik vries het in en eet het later nog eens. Zo betaal ik niet meer voor de veelal duurdere kleine verpakkingen. Opgelost! Ook fijn: het bespaart me tijd in de keuken.

Wees creatief 

Heb ik iets over van mijn basisgerechtenlijst, dan gebruik ik dat voor andere gerechten. Zo gebruik ik spinazie werkelijk waar voor alles (door de salade, in een wrap of smoothie). Net als bietjes. Restjes bestaan bij mij dus niet. En, ik heb veel bevroren fruit, zoals bosbessen, frambozen en granaatappelpitjes, in de vriezer waar ik smoothies mee maak. Ik gooi er ook een handje spinazie en rode biet doorheen. Lekkere vitamineshot. 

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!