Zo bespaar je op verzorgingsproducten en cosmetica

Een goed gevulde toilettas hoeft echt niet veel te kosten. Met deze tips van Sasja bespaar je eenvoudig op verzorgingsproducten en cosmetica.

Ik hou van wel van een lekker ruikende bodylotion, een gezellig kleurtje nagellak en een maskertje op z’n tijd. Maar veel geld uitgeven aan deze producten vind ik echt zonde. Hoe bespaar ik op die verwenmomentjes in de badkamer?

Bespaar op cosmetica

Verwen jij jezelf graag met een mascara van een duur Frans cosmeticamerk? Vooral doen als je daar blij van wordt. Maar tegenwoordig zijn er genoeg kwalitatief goede producten die geen klein fortuin kosten. De mascara van de Hema bijvoorbeeld. Budgetproof en ook nog eens vegan. Bespaar op cosmetica, want een mascara van € 40 is echt niet per definitie beter dan eentje van € 8. Het prijsverschil zit ‘m vaak in de marketing en verpakking. Er zijn tegenwoordig zelfs prijzen te winnen voor de mooiste verpakkingen. Daar ga ik natuurlijk niet aan meebetalen. 

Check de consumentenbond

Nog zo’n product waarvan de goedkope varianten niet onderdoen voor dure producten is zonnebrandcrème. De consumentenbond test ieder jaar een aantal zonnebrandproducten. En niet voor het eerst komt er ook dit jaar eentje van nog geen tientje als beste uit de test, terwijl sommige luxe merken (vaak meer dan twee keer de prijs) door de consumentenbond zelfs afgeraden worden. 

1+1 gratis

Voor die goede zonnebrand, betaal ik natuurlijk niet de volle mep. Dat doe ik ook nooit voor shampoo, bodylotion, deodorant, tandpasta, douchegel en cosmetica. Op drogisterijproducten en make-up kan je echt heel eenvoudig veel besparen. Er is altijd wel een 1+1 aanbieding (of soms zelfs een 2+1 aanbieding) bij één van de drogisterijen bij mij in de buurt. Ik check even de reclamefolder-app en weet precies naar welke winkel ik moet. En is mijn favoriete product deze week niet in de aanbieding? Dan wacht ik een weekje. Soms vergt het gewoon even wat planning. Voordeelverpakkingen kunnen ook heel interessant zijn. Maar dan moet de deal voor mij wel heel goed zijn, want tien tubes tandpasta of vijf flessen shampoo? Voor zulke voorraden is mijn badkamer gewoon te klein. 

Ga je voor korting, wees dan altijd kritisch en kijk of de korting wel echt gunstig is. Twee flessen shampoo voor € 5 terwijl ze los € 2,60 kosten? Dat vind ik niet de moeite waard.

Ik heb bij twee drogisterijen een klantenkaart. Ik weet het, niet iedereen is er dol op, maar ik vind het leuk om voor korting of gratis producten te sparen.

Tot het laatste restje

Vroeger belandde mijn tube nachtcrème in de prullenbak zodra ik er niets meer uit kreeg. Maar als je de tube openknipt zal je zien dat hij nog voor ongeveer een zesde gevuld is. Kan ik mooi nog even mee vooruit. De levensduur van mijn nagellak verleng ik door het kwastje even in wat druppels nagellakremover te dopen als hij wat stroperig is. Het flesje een half uurtje in een bakje met heet water zetten doet ook wonderen. 

Zelf maskertje maken

Af en toe kan ik genieten van een maskertje. Na een drukke werkweek bijvoorbeeld. En die maak ik gewoon zelf. Een eetlepel honing, eetlepel yoghurt en een theelepeltje cacao. Lekker smeren en even helemaal zen. Bodyscrub maak ik ook zelf. Van mijn dochter kreeg ik vorig jaar voor Moederdag een zelfgemaakte scrub. Ze had suiker, olijfolie, honing en wat druppels geurolie in een glazen potje gedaan. En eerlijk: het was top! Er zijn ook mensen die zelf deo maken. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar is misschien toch eens de moeite waard. Je smeert zo tenminste geen chemische rommel op je huid, omdat zelfgemaakte cosmetica enkel natuurlijke ingrediënten bevat. Hoe fijn is dat?

Het enige waar ik eigenlijk wat meer geld aan uitgeef is mijn lievelingsparfum. Die koop ik bij de parfumerie. Maar alleen als ik een goede korting krijg. Is mijn flesje bijna leeg? Dan check ik meerdere sites. En voor mijn verjaardag vraag ik vaak een cadeaubon van een parfumeriewinkel. En die monstertjes crème die ik er dan bij krijg, bewaar ik in een apart doosje. Handig voor een nachtje weg bijvoorbeeld. Zo bespaar ik op cosmetica.   

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!