10 jaar sparen en dan stoppen met werken. Zij deden het!

Jeremy en Winnie waren niet gelukkig met hun leven. Ze besloten radicaal te gaan sparen en gingen 10 jaar later, op hun 30e, met pensioen. Nu reizen ze met hun baby de wereld rond.

Oh, wat smul ik altijd van dit soort verhalen. Dit stel ontmoet elkaar wanneer ze al vrij jong zijn. Ze komen allebei uit gezinnen waar het geld niet uit de pinautomaat stroomde, zeg maar. Zij willen het anders voor zichzelf en voor hun toekomstige gezin. Het lukte ze om te gaan studeren en ze vinden een baan. Precies zoals men zegt dat het hoort, eigenlijk. Dan doen ze iets wat niemand om hen heen doet: ze gaan die hard sparen. Zo’n 70 procent van hun inkomen (dat gezamenlijk zo’n 120.000 dollar bedraagt) zetten ze weg. Hun doel: veel eerder kunnen stoppen met werken om nú al van vrijheid en reizen te genieten.

Lees ook: Reken uit hoe lang je moet sparen om te kunnen stoppen met werken

Ze kunnen zoveel sparen (en beleggen) door flink te bezuinigen. Ze gaan in een klein appartement in de stad wonen, zodat ze overal lopend naartoe kunnen en dus geen auto nodig hebben. Geen fancy dinertjes in dure restaurants, geen take-out, maar gewoon lekker thuis koken. Ze sparen iedere maand duizenden euro’s en wanneer ze 30 jaar oud zijn hebben ze genoeg geld bij elkaar gekregen om te kunnen stoppen met werken. Hun vermogen is groot genoeg om de rest van hun leven van te leven. Rente, dividend, andere investeringen, ze betalen zich uit en dat vormt nu hun inkomen.

Zij runnen een site waarop ze niet alleen laten zien hoe ze dit bereikt hebben maar ook hoe ze nu leven. Check die vooral, hier. Je ziet ze met hun kindje ergens op het strand in Zuid-Amerika, bijvoorbeeld. Genietend van hun kleintje, van elkaar en van de vrijheid die niet hoeven werken ze brengt. Ze moedigen iedereen aan om het standaard plaatje van hoe het leven hoort te verlopen, los te laten. Zo schrijven ze:

‘Go to school. Get good grades. Get a good job. Buy a house. Work for 30+ years. Be a good consumer. Retire on a golf course.’

Jeremy en Winnie op hun site

Daar hadden zij geen zin in en ze zeggen: het kán echt anders. Daar geloof ik ook in. Dat als je vrijer wilt leven, je dat best kunt realiseren. Daar is geld voor nodig, dat zie ik inmiddels ook in. Dat is ook de reden dat wij daar zo hard aan werken. Aan vermogen opbouwen, aan sparen, aan beleggen, aan besparen ook. Nog altijd zeggen veel mensen dat geld er niet toe doet. Dat het onbelangrijk is in het leven. Ik snap dat heus wel. Liefde en gezondheid zijn al twee dingen die ver boven geld staan. Maar vrijheid staat voor ons daar wel vlak onder. En daarvoor heb je in deze tijden gewoon geld nodig.

Kijk naar Winnie en Jeremy. Je kunt meteen roepen: lekker makkelijk als je 120.000 dollar per jaar verdient. Natuurlijk. Je kunt ook denken: wat kan ik hiervan meenemen? Welke tips en trucs die zij toepasten, kan ik op mijn leven toepassen. Maar stel jezelf ook eens de vraag: als ik dit ook ambieer en ik geloof dat dat makkelijker te realiseren is met een hoger inkomen, hoe kan ik daar dan voor zorgen? Waarom neem ik geen sidejob, begin ik geen webwinkel of ga ik een eigen bedrijf beginnen? In Nederland (en Belgie) is er zoveel mogelijk. Zeker nu het internet ons toegang geeft tot zoveel kennis en potentiele klanten. Jij kunt heus ook iets doen aan je inkomen, als je er ontevreden over bent. Als je dat weet te verhogen en daar bovenop ook nog eens gaat letten op je uitgaven, sla je twee vliegen in een klap. Op weg naar (meer) vrijheid.

Wil je meer lezen over Jeremy en Winnie? Wat ik best zou begrijpen. Lees dan vooral de volgende twee artikelen. In deze eerste post vertellen ze hoe ze zoveel geld konden sparen.  Het tweede gaat ook daarover, maar is, zoals zij zeggen, voor de mensen die gek zijn op wiskunde en de details willen kennen van hun financiële avontuur. Kies vooral wat bij je past en laat je inspireren.

Wie volg jij voor inspiratie op dit gebied? Deel het vooral, daar hebben we allemaal wat aan.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!