Wat moet je nog doen voor pensioen? (podcast!)

Eigenlijk zou ik iets aan mijn pensioen moeten doen. Dat roep ik al jaren. Maar waar begin ik? En hoe bouw je wat extra’s op als je in loondienst bent? Over pensioenen gaat het in deze podcast.

Ik weet best veel van geldzaken. Je kunt me midden in de nacht wakker maken en vragen stellen over bijvoorbeeld sparen, besparen en vermogen opbouwen. Ik geef je alle antwoorden die je wilt hebben. Ik kan je ook best bijpraten over beleggen en over hypotheken.

Maar pensioenen. Ai!

Daar valt nog een hoop te leren. Al was het maar omdat ik bij een generatie hoor die veel meer zelf aan dat pensioen moet gaan werken. Of omdat ik zelf een zzp’er zonder pensioen ben. (Al heb ik sinds de opname van deze podcast, mijn eerste 1.000 euro pensioengeld bij elkaar gespaard).

Genoeg reden dus om al mijn pensioenvragen te stellen aan een expert. En dat is econoom Leontine Treur van RaboResearch. Ze gaf me alle antwoorden die ik nodig had. En voor een dosis inspiratie ging ik nog langs bij ondernemer Yvonne. Zij werkt zo hard aan haar eigen pensioen, dat ze waarschijnlijk zelfs eerder kan stoppen met werken.

Je kunt deze podcast op deze pagina luisteren.
Deze en mijn andere afleveringen zijn ook te vinden op Spotify en TuneIn. Je kunt ze ook automatisch downloaden via je favoriete podcast-app met deze link:
https://porterenee.nl/podcast/feed

Hier vind je alle podcasts die ik gemaakt heb en alles wat nog gaat komen. Niet alleen de afleveringen met de economen van Rabobank, maar ook de afleveringen die mijn man en ik samen opnemen.

Veel luisterplezier!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!