Waar blijft je geld elke maand? Zo achterhaal je het!

Geen idee waar je geld blijft elke maand? Je bent niet de enige. We helpen je om te ontdekken waar het is gebleven, zodat je de controle terug kunt nemen.

Herken je dat gevoel? Dat je zelf niet meer de baas over je geld lijkt te zijn. Alsof het zomaar je portemonnee uitloopt. Zo gek! Onzin, natuurlijk. Geld dat niet uitgegeven wordt, blijft gewoon lekker op je rekening staan. Het krijgt niet opeens pootjes, toch kan het wel zo voelen.

Kop in het zand

Veel mensen ervaren dit, en dat levert een hoop stress op. Heb ik die rekening wel betaald? Hoe red ik het tot het einde van de maand? Zelfs met een inkomen waar je op papier makkelijk alles van moet kunnen betalen, kun je het spoor bijster raken.

Je hebt nu twee mogelijkheden:

  1. Je laat je kop in het zand en moddert verder. 
  2. Je gaat de feiten aankijken. Even pijnlijk misschien, maar daarna kun je je situatie wel veranderen. Of liever nog: verbeteren!

Kies je voor optie 1? Dan hoef ik je daar niet bij te helpen.

Kies je voor optie 2? Dan heb ik een fijne tip voor je, die je daar goed bij kan helpen.

Dat kan makkelijker

Je kunt natuurlijk je bankierenapp openen en al je uitgaven door gaan spitten. Waar gaat dat geld toch naartoe? Maar dat kan makkelijker. ABN AMRO heeft de Grip app ontwikkeld. Een gratis app, die je uitgaven automatisch in categorieën zet. Zo zie je na downloaden binnen een paar tellen bijvoorbeeld hoeveel geld er naar boodschappen gaat. Of hoeveel je uitgeeft aan etentjes buiten de deur of andere hobbies. 

Ja, dat is confronterend. Ik moest ook even slikken toen ik zag dat horeca wel een erg dure hobby was. Maar pas als je weet waar je geld blijft – in mijn geval bij die pizzeria om de hoek dus – kun je er iets aan veranderen. 

Budgetteren maar

Ik stelde direct een aantal budgetten in. Vooral voor kostenposten die ik lastig onder controle kreeg. In mijn geval: horeca, boodschappen, benzine. Ik stelde een budget per week of maand in. Elke keer wanneer ik een uitgave deed die binnen die budgetten viel, haalde de Grip app het af van mijn budget. 

Wanneer ik in de winkel stond, hoefde ik alleen even in de app te kijken hoeveel budget ik nog over had. Weinig? Dan legde ik het terug. Hoera voor mijn discipline. Nog genoeg budget over? Dan nam ik het mee, wetende dat deze aankoop keurig binnen mijn budget paste. 

Op deze manier ga je van waar-blijft-mijn-geld-elke-maand naar hier-gaat-mijn-geld-naartoe-komende-maand. Je krijgt de controle terug over je geld. Weg met die onrust en die stress. Je wordt weer de baas over je geld.

Heb je een iPhone, dan download je de Grip app hier.
Heb je een Android, dan download je de Grip app hier.

Dit artikel is een samenwerking met Grip. De inhoud is 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!