Verzameld: alle manieren om sparen leuk te maken

Onderzoek bewijst het maar weer: sparen leuk vinden zorgt ervoor dat je meer spaart en het ook langer volhoudt. Dus bundel ik alle tips die ik de laatste jaren gaf over sparen leuk maken. Doe er je voordeel mee!

Ik wist het natuurlijk allang: het helpt enorm om sparen leuk te vinden. De economen van RaboResearch deden onderzoek onder bijna 12.000 Rabo-klanten. Wat bleek? Mensen die sparen leuk en belangrijk vinden, hebben een grotere kans om meer spaargeld te hebben. De kans dat je je aan je spaarvoornemens houdt is ook groter. Ze zitten minder vaak in een situatie waarin ze iedere maand meer uitgeven en minder wegzetten dan ze eigenlijk zouden willen.

Voor mij een mooie aanleiding om alle maak-sparen-leuk-tips die ik gaf, eens te verzamelen. Zodat je ze kunt lezen en meteen toe kunt passen. Op weg naar een volle spaarrekening.

sparen, spelletje, meer sparen, beter sparen, spaarinspiratie, sparen, spaargeld, spaarrente, porterenee, renee lamboo

In dit stuk vind je 10 manieren om van sparen een spelletje te maken. Ik ben fan van alle tien. Doe ze alleen of met iemand samen.
Lees hier.

Kies een munt of een briefje dat je nooit in je portemonnee mag houden. Stel, je kiest het briefje van 5. Ga je naar de bioscoop en breek je daar een twintigje aan? Dan gaan die vijfjes thuis meteen je spaarpot in. Doe je dat consequent, dan leg je een fijn spaarpotje aan.

Ik deelde gisteren al de gratis te downloaden bingo spaarkaarten. Ga die zeker checken. Maar kende je ook het 52-weken-spaarplan al? Ook een leuk spelletje om je spaarpot mee vol te krijgen.
Lees hier.


geldtip, geldtips, porterenee, sparen, sneller sparen, spaartruc, spaartip, spaartips, sparen, harder sparen, spaardoel

Dit is een van de best gelezen stukken op PorteRenee.nl:
Een supersimpele truc van een professor om – zo blijkt uit onderzoek – twee keer zo hard te sparen. Hier kun je vandaag nog mee beginnen.
Lees hier.


besparen, besparingen, bezuinigen, bezuinigingen, porterenee

Ook besparen kan helpen. En daar hoef je helemaal niet zo’n last van te hebben. Deze 10 besparingen doe je zonder dat je er chagrijnig van wordt.
Lees hier.


Geldzaken zijn niet eng of saai of ingewikkeld. Sparen is zoiets simpels. Als je er maar bewust mee aan de slag gaat. Dan gaat het straks echt vanzelf. Deze trucjes kunnen je helpen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!