Sparen met hoge rente bij bunq: al jouw vragen beantwoord

Profiteren van een hoge spaarrente. Dat kan bij bunq. Daar krijg je een rente over je spaargeld die flink hoger is dan bij andere Nederlandse banken. Maar hoe open je een spaarrekening bij bunq? Is de bank wel veilig? En is een en/of spaarrekening mogelijk? Antwoord op deze vragen en meer vind je hieronder.

Wij willen zoveel mogelijk uit ons geld halen. Zo ook met ons spaargeld. En dat doe je bijvoorbeeld bij bunq. Deze bank geeft een van de hoogste rentes in ons land, namelijk 2,46%. Interessant! Wil je ook profiteren van deze spaarrente? Of heb je een spaarrekening geopend, maar is er iets nog niet helemaal duidelijk? Hieronder vind je antwoord op al jouw vragen.

Belangrijk: bij bunq loopt een aantal zaken anders dan je misschien gewend bent. Zo kun je je limiet meteen verhogen, zonder wachttijd. En is er geen sprake van een vaste tegenrekening. Kassa maakte hier een item over.

Bunq zal je nooit sms’en of bellen. Deel nooit zomaar je gegevens met mensen die zeggen namens je bank te bellen. Blijf altijd alert, om te voorkomen dat je in een phishing-truc trapt.

Welke spaarrekening van bunq is nou precies gratis?

De Easy Savings spaarrekening is de enige gratis rekening bij bunq. Let dus goed op dat je deze spaarrekening opent en geen andere, want dan zit je vast aan een betaald abonnement.

Hoe open ik de gratis bunq Easy Savings rekening?

Dat doe je gemakkelijk via deze link. Download ook gelijk de app, want die heb je nodig voor het verificatieproces.

Je vult eerst wat persoonlijke gegevens in, daarna moet je jouw identiteit verifiëren. Hiervoor heb je een geldig identiteitsbewijs nodig (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Doorloop de stappen in de app en binnen vijf minuten is je spaarrekening geopend.

Hoe maak ik geld over naar mijn bunq-spaarrekening?

Open de app en klik op ‘Voeg toe’. Kies vervolgens voor ‘Voeg geld toe’. Je kunt geld overmaken met iDEAL, Apple/Google Pay, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

Let op: heb je al een rekening bij bunq, dan maak je natuurlijk binnen de app geld over naar je spaarrekening.

Sparen bij bunq

Hoeveel rente krijg ik bij bunq?

Op het moment van schrijven (december 2023) krijg je bij bunq 2,46% rente. Dat is een van de hoogste spaarrentes die je in Nederland kunt krijgen. Hoeveel scheelt dat nou ten opzichte van een andere bank?

Stel, je hebt € 5.000 spaargeld staan bij een grootbank, bijvoorbeeld Rabobank. Daar krijg je 1,7% rente. Dan ontvang je in één jaar € 85 rente, in vijf jaar is dat € 439,70 en in tien jaar € 918,06.

Maar als je die € 5.000 bij bunq zet tegen 2,46% rente, krijg je in het eerste jaar € 123. In vijf jaar € 646,01 en in tien jaar € 1.375,49. Een stuk meer dan je zou krijgen bij een grootbank.

Naast de hoogte van de spaarrente, krijg je bij bunq de rente niet maandelijks of per kwartaal uitbetaald, maar wekelijks. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Er staat dat ik rente per week krijg. Hoe wordt dat berekend en wanneer wordt dat gestort?

Elke week ontvang je de spaarrente van bunq op je Easy Savings rekening. Daar krijg je via de app een pushnotificatie van. Leuk toch? Zo zie je jouw spaargeld elke week groeien, zonder dat je daar wat voor hoeft te doen.

Maar hoe werkt die rente nou precies? De rente die je bij bunq ontvangt, wordt berekend op jaarbasis. Dus als je € 5.000 op je spaarrekening zet, zou je € 123 rente in het eerste jaar krijgen. Maar, je ontvangt bij bunq wekelijks rente. Dat komt neer op € 2,37 (€ 123 gedeeld door 52 weken). Je spaarbedrag groeit dus elke week. En die groei wordt meegenomen in de rente die je ontvangt. In de eerste maanden merk je daar nog niet veel van, maar na een half jaar zit je niet meer op € 2,37 maar € 2,39. Het is een paar cent, maar je krijgt dus rente op rente. En zo groeit de rente door het jaar heen mee.

Als je tussendoor extra geld bijstort, wordt die groei gelijk meegenomen in de wekelijkse rente. Je profiteert er meteen van. Maar als je tussendoor geld van de rekening haalt, heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor het bedrag dat je wekelijks ontvangt.

Kan deze spaarrekening ook als en/of-spaarrekening. Zo ja, hoe doe ik dat?

Ja, dat kan. Je maakt er een gezamenlijke spaarrekening van door in de app naar je ‘Savings’-account te gaan. Daar staat rechts bovenin een tandwieltje. Klik daar op. Dan kom je in de ‘Instellingen’ terecht. Ga naar ‘Toegang verleend aan’. Voeg het mailadres of telefoonnummer van de persoon toe met wie jij de rekening wilt delen. De persoon die je hebt toegevoegd, krijgt daar een bericht van. Na acceptatie, hebben jullie een gezamenlijke gratis spaarrekening bij bunq.

Kijk hier voor meer informatie.

Geldt er een minimale inleg?

Nee, je kunt met elk gewenst bedrag beginnen met sparen.

Geldt er een maximale inleg?

Over je eerste € 100.000 profiteer je van 2,46% rente. Je kunt meer geld op je rekening zetten, maar daar krijg je geen rente meer over. En let op: alles boven € 100.000 valt niet binnen het depositogarantiestelsel. Daarover lees je hieronder meer.

Is bunq wel veilig?

Ja, bunq is een veilige bank. De bank heeft een Europese bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor is je geld tot € 100.000 altijd beschermd binnen het Nederlandse depositogarantiestelsel. En bunq is een volledig online bank, waardoor het er alles aan doet om jouw veiligheid te garanderen. Sparen via bunq is dus net zo veilig als via een andere bank in Nederland.

Wat gebeurt er met mijn spaargeld als bunq failliet gaat?

Een bank kan failliet gaan, bunq dus ook. Gelukkig ben je dan niet in één klap al je spaargeld kwijt. Nederland, en trouwens alle EU-landen, heeft een depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat als je bank failliet gaat, je tot € 100.000 per persoon, per bankvergunning altijd terugkrijgt. Daarom is het ook niet verstandig om meer dan € 100.000 bij één bank te hebben staan, je loopt dan onnodig risico.

Let op: er kunnen verschillende banken onder één bankvergunning vallen. In Nederland is dat bijvoorbeeld zo bij Regiobank en ASN Bank.

Kan ik altijd bij mijn geld?

Met de gratis Easy Savings rekening van bunq kun je tot twee keer per maand elk gewenst bedrag opnemen. Je kunt dus niet altijd bij je spaargeld.

Moet ik helemaal overstappen naar bunq?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt gewoon gratis gebruikmaken van de Easy Savings spaarrekening als je verder geen betaalrekening bij bunq hebt. Je hoeft dus niet over te stappen van je huidige bank. Je zit nergens aan vast.

Staat jouw vraag er toch niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice van bunq.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek