STAP 2: Besparen én leuk leven

Stap 2 van de Spaarchallenge

In vier weken hielp ik ruim 3.000 volgers van PorteRenee op weg naar een fijn spaarsaldo. Alle tips, tricks, huiswerkopdrachten en inspiratie zijn nu vrij toegankelijk voor iedereen. In deze tweede stap hebben we het over besparen, hoe de wetenschap je helpt bij het sparen en krijg je een toffe huiswerkopdracht.

Sparen

en de wetenschap

Sparen is een beetje als afvallen. Volhouden is supermoeilijk! Daarom geef ik je in deze blog wetenschappelijk onderbouwde trucs die je helpen om meer, beter en langer te sparen.

VIDEOSavings, zo noemen ze spaargeld in het Engels. Niet zo gek, eigenlijk. Want om te kunnen sparen, zul je ergens om moeten saven/besparen. In deze video geef ik 4 tips die mij helpen besparen zonder dat mijn leven minder leuk wordt.

En nu zelf aan de slag

HUISWERK!

We gaan deze keer kijken naar je inkomsten en uitgaven. Misschien heb je al een duidelijk overzicht, misschien ook niet. Op deze printables kun je precies invullen wat je uitgaven nu zijn en (als je die wilt verlagen) wat je doelbedrag is. Maak er een feestje van en zie het als een stap richting je spaardoel!

Spaarse allemaal! Klik hier voor stap 3.

Liefs,

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!