Truc om te sparen

Deze truc levert je je eerste €1.000 op

Views 1.49k

Je wilt beginnen met sparen, maar hoe? Nou, met deze geldtruc heb je zo je eerste €1.000 op je spaarrekening staan.

Door Renée

Ken je ‘m nog? Die buis uit de jaren ’90, waarin je muntstukken van één gulden kon doen? Je had ook buizen waar munten van vijf gulden in moesten. Die dikke bronzen dingen. Zo, dan schoot het sparen pas echt op. Je hing de buis op je kamer, naast je Spice Girls- of Star Wars-poster en kon dan aan de hand van de hoogte van je ‘stapeltje’ munten precies aflezen hoeveel erin zat. Als mijn kinderen wat groter zijn, koop ik voor allebei zo’n buis. Want dankzij deze unieke spaarpot voelde ik voor het eerst het plezier van sparen. Van jezelf een doel stellen en dat nog halen ook.

Ook als volwassene kan kleingeld je ver brengen. Mijn eerste €1.000 spaarde ik bij elkaar met munten. En dat kun jij ook. Het is zo simpel. Ik pinde elke week mijn weekgeld: dus het bedrag dat ik elke week uit te geven had. Elke dag wanneer ik thuiskwam, gooide ik het kleingeld uit mijn zak en portemonnee hupsakee in een spaarpot. Maar die hoef je er niet eens voor te kopen. Een bakje of schaaltje is ook prima. Door elke dag je munten weg te leggen, spaar je in heel kleine stappen je eerste spaargeld bij elkaar.

CHECK OOK:  Dit zijn de enige verzekeringen die wij hebben (en dit kosten ze ons)

Truc om te sparen

Als je dat trouw blijft doen, zit er aan het einde van het jaar een heel mooi bedrag in je spaarpot. Bij een gemiddelde inleg van €1 per dag, haal je toch elk jaar €365. Dat is genoeg voor een weekendje weg, misschien zelfs wel genoeg voor een extra aflossing op je hypotheek. Belangrijk is natuurlijk wel om van het potje af te blijven. Het is niet bedoeld voor collectes of cadeautjes voor vriendjes van je kids. Afblijven, dus. Vind je dat lastig? Kies dan toch voor een spaarpot die je niet open kunt maken. Je kunt pas bij het geld wanneer je je arme varkentje kapotslaat. Misschien heb je deze drempel net even nodig. Houd dit vol en je verwent jezelf met een spaarpot vol munten, die anders bijna onbewust her en der uitgegeven waren. Dus, munten. En op naar de €1.000. Het lukte mij, dus jou ook!

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

Meer van dit soort verhalen lezen? Like ons op Facebook!