Wij vertellen: zo spaar je echt samen

Hoe bereik je samen met je partner financiële doelen? Ik krijg die vraag vaak. In deze blog en podcast vertellen mijn man en ik ons verhaal. We vertellen hoe wij echt samen aan onze financiën werken en geven tips voor andere stellen.

De naam van deze blog, PorteRenee, werd zo’n 4 jaar geleden bedacht door mijn man. Hopelijk had je het grapje inmiddels door: Portemonnee. En dan die laatste twee lettergrepen vervangen door mijn naam: Renée. Online begon het allemaal met die naam. Maar bij ons thuis speelde dit hele geldverhaal (om het zo maar te noemen) al veel langer. We ontmoetten elkaar zo’n 9 jaar geleden. Ik belandde toen al vrij snel in de schulden doordat mijn huis flink onder water stond. Mijn man had zelfs nog een schuld op zijn creditcard. (Nee, dit gebeurt dus niet alleen in Amerika). Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn, zeg maar. Toch resulteerde het uiteindelijk in iets moois. Eigenlijk wel meer moois, maar ik doel nu specifiek op onze financiën. Onze neuzen gingen dezelfde kant op. We kregen één doel, samen, en we waren het na fijne en lange gesprekken eens over hoe we dat gingen bereiken.

Met de energie en kracht en inzet van ons beide, kon er opeens zoveel. Eerst die schulden wegwerken. Daarna spaarden we samen een ton. We kochten een huis. We woonden een paar jaar op een tropisch eiland. We gingen beleggen. En we maakten financiële plannen voor nu, straks en de verdere toekomst. Nu leek het mij leuk om dat persoonlijke verhaal van ons, voor een keer samen te vertellen. In audio. Dus niet alleen mijn visie, maar ook die van mijn lief. Hoe is het voor hem geweest? En hoe kijkt hij nu naar onze financiën en hoe we daarmee omgaan?

Leuk om te horen, maar ook toepasbaar, hopen wij. Voor iedereen die een partner heeft en niet goed weet hoe samen financiële doelen te bereiken. Als de een wil sparen en de ander wil spenden. Als de een enthousiast wordt van het aflossen van de hypotheek en de ander daar niets van snapt. Als de een graag over geld praat en de ander niets saaiers kan bedenken. Stap 1 om de neuzen dezelfde kant op te krijgen: laat je lief deze podcast horen.

p.s. Wij namen deze podcast een tijdje geleden op Ibiza op pre corona. Dat verklaart wellicht een hoop.

Interessant? Bewaar de afbeelding hieronder op één van je borden op Pinterest!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!