“We verdienen geen topsalaris maar gaan toch drie keer per jaar op vakantie”

Iris (49) en Boris (52) verdienen geen topsalaris, maar gaan wel drie keer per jaar lekker op vakantie. Hoe ze dat doen? Kijk mee in hun huishoudboekje.

“We hebben geen topsalaris, maar ik heb nooit het gevoel dat dingen niet kunnen. We gaan vaak op pad en doen veel leuke dingen. Soms vragen mensen mij hoe we dat toch allemaal doen en of ik tips voor ze heb. Nou, eigenlijk is het simpel: we gaan heel bewust met ons geld om. Als we op vakantie gaan zoek ik de naar de beste deals, bij grote aankopen speur ik het internet af naar de beste prijs-kwaliteitverhouding en laat ik me goed informeren en voor uitjes gebruik ik kortingsbonnen. Ik heb er echt lol in om de leukste dingen te vinden en doen voor minder geld dan je soms denkt.”

Een echte koopjesjager dus?

“Ik ben dol op de uitverkoop, kringloopwinkels, rommelmarkten en Vinted. Ik word er blij van als ik goedkoop merkkleding kan scoren. Kleding die we niet meer dragen verkoop ik weer op Vinted of Marktplaats en met de opbrengst koop ik dan weer wat nieuws. Zo kan ik eindeloos blijven shoppen. En soms is tweedehands ook gewoon fijner. Zoals een paar stoere boots die ik vorig jaar kocht. Het inlopen van een nieuw paar vind ik een crime, maar op het al gedragen paar loop ik zo weg.”

Doe je je boodschappen ook zo goedkoop mogelijk?

“Ik ga bijna iedere dag naar de winkel en let goed op aanbiedingen. En ik neem graag producten mee die bijna over de datum zijn. Dat scheelt niet alleen geld, maar het is ook beter voor de wereld. Ik vind het zo zonde als producten in de vuilnisbak belanden. Als ik een kipfilet zie liggen waarvan de houdbaarheidsdatum op korte termijn verstrijkt, dan kan ik het niet over mijn hard verkrijgen deze te laten liggen. Het idee dat het anders wordt weggegooid vind ik vreselijk. Dan is zo’n dier helemaal voor niets doodgegaan.”

Zijn er posten die je zelf te hoog vindt?

“Ik vind dat we best veel aan energiekosten betalen. Soms vraag ik me af hoe dat kan, want ik probeer er wel echt op te letten. Ik zeg ook vaak tegen de jongens dat ze de lampen uit en deuren dicht moeten doen. Maar er staan hier in huis veel elektrische apparaten zoals een PlayStation en een grote televisie. Ook de droger staat hier iedere dag aan. Tja, dat zijn natuurlijk wel energieslurpers.”

[mailerlite_form form_id=12]

Er gaat €750 per maand naar vakanties. Gaan jullie vaak weg?

“We gaan inderdaad graag op vakantie. Het liefst drie keer per jaar. In de meivakantie gaan we altijd met de hele familie naar een zonnig land in Europa en in de zomer- en herfstvakantie vliegen we ook graag naar de zon. En tussendoor gaan we graag in Nederland op ontdekkingsreis. Vorig jaar wilden we naar Azië maar door corona kon dat niet doorgaan.”

Wat voor uitjes doe je bijvoorbeeld?

“We gaan graag uiteten met een kortingsbon. Misschien is de keus wat minder, maar het is echt veel goedkoper. Als we een keer zonder korting gaan eten schrik ik echt van het bedrag dat we moeten afrekenen. Maar ik ga ook wel eens naar de masseur en laatst heb ik een keratinebehandeling voor mijn haar gedaan. Daar moest ik wel een stukje voor rijden, maar het was echt goedkoop. En we rijden op gas, dus aan brandstof was ik ook bijna niets kwijt.”

Sparen jullie eigenlijk een vast bedrag per maand?

“Voor de kinderen wel, maar voor onszelf niet. Als er geld over is of als de dertiende maand gestort wordt vullen we de spaarrekening aan. We hadden vroeger eigenlijk nooit een goede buffer, maar een aantal jaar geleden wonnen we €8.000 in de Postcodeloterij. Dat was een mooie start om onze spaarrekening verder aan te vullen. Wat we met dat spaargeld doen? Gewoon lekker genieten van het leven en zo nu en dan wat extra aflossen op de hypotheek.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!