Singles Day: betere kortingen dan Black Friday of niet?

Shoppen met dikke korting, daar houden we van. Meestal wacht Saskia tot Black Friday. Maar nu is er ook Singles Day. Wanneer scoort ze de beste deal?

Als ik iets nodig heb, wacht ik altijd totdat er korting is. Ik spit folders door en wacht tot bepaalde dagen. Black Friday is een bekend fenomeen. Singles Day wat minder. Maar minstens net zo voordelig? Want op deze dag zijn er veel (online) kortingen en aanbiedingen.  

Wat is Singles Day?

Singles Day is een Chinese feestdag en valt op 11 november. De vier enen (11-11) staan voor het vrijgezellenbestaan. Vandaar de naam! Van oorsprong werd deze dag door studenten gevierd. Als anti-Valentijnsdag. Om het leven als happy single te vieren en jezelf cadeautjes te geven. Inmiddels heeft de dag een behoorlijk commercieel tintje.

Zo draait de Chinese webshop Alibaba een miljardenomzet op Singles Day. Veel Chinese winkels verkopen op deze dag méér dan bijvoorbeeld op Black Friday. 11 november is daarom uitgegroeid tot een van de beste dagen in het jaar om online koopjes te scoren.

En dat blijft niet onopgemerkt. Steeds meer bedrijven doen mee. En strooien met kortingen, aanbiedingen en acties. Zo ook in Nederland.

Vind de beste deals

Op Singles Day vier je je single life. En hoe doe je dat ’t beste? Door op koopjesjacht te gaan. Een beetje gek idee, maar ach, we zeggen geen nee tegen flinke korting. Steeds meer winkels in Nederland vieren deze actiedag. Het blijft lastig om vooraf alle deals te weten te komen. Veel winkels maken pas op de dag zelf of een paar dagen van te voren bekend hoeveel korting je krijgt.

Vorig jaar kreeg je bijvoorbeeld bij een aantal webshops 11% korting op alles, want 11-11. Andere webshops, zoals Douglas en H&M, gaven 20%, 22% (11 + 11) of zelfs 30% korting. Net zoals Black Friday zijn er op Singles Day ook veel elektronica en beauty deals. Zoals bij Bol.com, Coolblue, Mediamarkt en ICI Paris XL. In China gaan de kortingen veel verder, soms zelfs tot 90%. De webshop waar deze dag groots wordt gevierd is AliExpress.  

Wachten op Black Friday of niet?

In mijn ogen is Singles Day vergelijkbaar met Black Friday. Bij de winkels waar ik ’t meeste shop krijg je op beide dagen 20% korting op alles. Daarbij houden deelnemende winkels het graag spannend. De acties en aanbiedingen komen pas online als het moment bijna daar is.

Betere kortingen op Singles Day dan op Black Friday? In China wel, in Nederland niet per se. Maar dat ligt er natuurlijk maar net aan. Misschien ben je op zoek naar een specifiek cadeau, en vind je op deze dag toevallig een aanbieding. Of andersom. Op Black Friday zie je precies wat je zoekt met een dikke korting.

Singles Day: zo bereid je je voor

Op Singles Day en Black Friday zijn er overal kortingen te vinden. Ik raak daar al snel overwhelmed van. Ik voel me vaak een dief van mijn eigen portemonnee als ik een bepaalde aanbieding niet insla. Met als resultaat dat ik van alles koop dat ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Of nooit ga gebruiken.

Dat voorkom je door goed voorbereid Singles Day in te gaan. Dus:

Maak een lijstje met wat je wilt kopen. Doe vooraf je onderzoek door uit te pluizen bij welke winkels je de items van je lijstje kunt kopen, en welke kortingen je krijgt. Koop pas iets als je vindt dat de deal goed genoeg is. Twijfel je? Dan kun je (nog) even wachten. Want 2 weken later is Black Friday. En 3 dagen later is Cyber Monday.

Singles Day 2022 valt op vrijdag 11 november. Black Friday 2022 is twee weken later, op 25 november. Dan is er ook nog Cyber Monday, dat valt in 2022 op maandag 28 november.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!